ACTUALITATE 9 februarie 2022

„În judeţul Covasna, nu s-au înregistrat cazuri de defrişări masive de arbori şi nici fapte ilicite cu impact deosebit”, potrivit IPJ

de Iulia Drăghici - Taraș | 3255 vizualizări

Valoarea amenzilor aplicate în 2021 în domeniul silvic a fost de peste 364.000 de lei

Un raport al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna privind activitatea pe anul 2021 relevă că în ceea ce privește domeniul silvic, polițiștii, împreună cu jandarmii și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în acest sens au organizat anul trecut aproape 4.500 de controale și acțiuni în fondul forestier naţional, pe drumurile publice și cele forestiere precum și la depozitele de materiale lemnoase şi la instalaţiile de prelucrat lemn rotund existente pe raza județului. Concluzia bilanțului este că în Covasna nu au fost înregistrate cazuri de defrişări masive de arbori „și nici fapte ilicite cu impact deosebit asupra fondului forestier naţional sau asupra mediului înconjurător”. 

Același raport mai arată și că anul trecut s-au înregistrat peste 370 de sesizări despre comiterea de infracțiuni în domeniul silvic. 

În domeniul silvic, polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu organe silvice, jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu, au organizat şi executat 4.474 de controale în fondul forestier naţional, pe drumurile publice și cele forestiere precum și la depozitele de materiale lemnoase şi la instalaţiile de prelucrat lemn rotund existente pe raza judeţului Covasna.

În urma acțiunilor desfășurate,  au fost aplicate 266 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 364.400 de lei şi s-a dispus confiscarea a 712,3 de m.c. de material lemnos, în valoare de 210.120 de lei.

În anul 2021, poliţiştii covăsneni au fost sesizaţi despre comiterea a 374 de infracţiuni în domeniul silvic, toate fiind înregistrate la nivelul structurilor de ordine publică.

În judeţul Covasna, nu s-au înregistrat cazuri de defrişări masive de arbori şi nici fapte ilicite cu impact deosebit asupra fondului forestier naţional sau asupra mediului înconjurător”, se arată în bilanțul IPJ pe anul 2021. 

Un alt raport, prezentat anul trecut, care viza activitatea din prima jumătate a anului în domeniul silvic arăta, printre altele, că județul Covasna era pe locul 6 la nivel național la situația infracțiunilor silvice sesizate. 

Județul Covasna dispune de un fond forestier de 175.624 hectare, peste 70.000 ha aflate în paza și administrarea ocoalelor silvice de stat, iar peste 105.000 ha fiind în paza și administrarea ocoalelor silvice private. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.