ACTUALITATE 27 ianuarie 2022

În 2022, începe construirea primei parcări supraetajate din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2509 vizualizări

Anul acesta, va începe construirea primei parcări supraetajate din municipiul Sfântu Gheorghe, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Aceasta se va afla între străzile Nicolae Iorga și Bánki Donát. 

Anul acesta vom începe construcția primului parcaj supraetajat în oraș. Nu va fi o investiție finalizată, ci va fi o investiție începută anul acesta, dar cred că este un lucru important. (...) Acest parcaj va fi construit între strada Nicolae Iorga și strada Bánki Donát”, a declarat Antal Árpád.

Spațiul va genera între 200 și 220 de locuri noi de parcare. 

Legat de costurile acestei investiții, edilul a spus că încă nu are oficial astfel de date. 

„Deocamdată vorbim de proiectare și până nu avem indicatorii tehnico-economici predați și până nu se aprobă indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local, nu pot avansa nicio cifră. De la discuții cu alți primari, la Cluj de exemplu sau în alte orașe, media pe loc de parcare este undeva între 6.000 și 8.000 de euro”, a mai spus primarul. 

Anunțul a fost făcut în contextul în care joi se va vota bugetul pe anul 2022, descris ca fiind cel mai mare din istoria municipiului de până acum, care pornește de la 227 de milioane de lei. 

În toamna anului trecut, autoritățile din Sfântu Gheorghe spuneau că sunt planuri și intenții de a construi în reședința de județ cinci parcări etajate. Atunci se discuta că ele vor fi în locații ca cea dintre strada Crângului și strada Fabricii, în fosta piață din cartierul Simeria, în piața Dolar, în dreptunghiul dintre strada Narciselor – Sporurilor și Liliacului și un investitor privat își anunța intenția de a construi o parcare etajată în strada Tavaszi Sándor, vizavi de magazinul Jysk. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.