ACTUALITATE 12 octombrie 2016

93,33% promovabilitate la prima probă a concursului de directori în judeţul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1195 vizualizări

Procentul de promovabilitate la prima probă a concursului pentru posturile de director şi directori adjuncţi în judeţul Covasna este de 93,33. Doar 6 din totalul de 90 de directori prezenţi la examen au fost declaraţi respinşi la proba scrisă, desfăşurată miercuri, 12 octombrie, la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe.

„Examenul a decurs în normalitate, cu respectarea tuturor metodologiilor şi procedurilor. Nu am avut probleme de nici un fel. Am avut trei absenţi. Din 93 s-au prezentat doar 90, iar din aceştia şase sunt respinşi, adică au reuşit 84. Procentul de promovare a fost 93,33%. Am terminat în timp, conform programării, fără incidente”, a declarat miercuri, pentru Observatorul de Covasna, inspectorul şcolar general al judeţului Covasna, Kiss Imre.

Potrivit programării, miercuri s-a desfăşurat proba scrisă şi s-au afişat şi rezultatele examenului, care nu pot fi contestate. Acestea pot fi consultate pe portalul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, www.isj.educv.ro.

„Echipa Inspectoratului Şcolar a făcut o treabă bună şi serioasă şi chiar le mulţumesc pentru tot! Trebuie de asemenea să mulţumesc şi membrilor comisiilor, care s-au prezentat toţi. Nu am avut situaţie în care să fie absent vreun membru dintr-o comisie, din tot judeţul. Pentru cele 70 de şcoli, am avut aproape 400 de persoane în comisii. A fost şi seriozitate şi disciplină şi responsabilitate”, a concluzionat Kiss Imre după prima etapă a concursului.

Potrivit inspectorului general, următorul pas în ceea ce priveşte concursul directorilor este pregătirea pentru proba interviului.

„Mâine (joi, 13 octombrie - n. red.) urmează să lucrăm la programarea probei de interviu, cea care este legată de prezentarea şi evaluarea CV-ului şi prezentarea planului managerial. Sunt două faze, care se desfăşoară într-o singură zi. Vineri afişăm programarea şi de luni începem, conform programării”, a precizat Kiss Imre.

În total, 81 de posturi de directori şi 42 de posturi pentru directori adjuncţi sunt scoase la concurs în judeţul Covasna. Gradul de înscriere a candidaţilor pentru postul de director a fost de 85,37% şi 66,67% pentru posturile de directori adjuncţi la nivelul judeţului. Comparativ cu judeţul Dolj, unde gradul de înscriere a directorilor şi a directorilor adjuncţi a fost de 165,46%, respectiv 186,30%, în Covasna interesul pentru aceste posturi a fost vizibil mai scăzut.

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, „6.664 de candidați s-au înscris pentru funcția de director, respectiv 2.312 candidați pentru funcția de director adjunct. Gradul de înscriere pentru funcția de director în raport cu posturile vacante la nivel național (6.549) a fost de 101,77%, în timp ce pentru funcția de director adjunct (2.505 posturi vacante), gradul de înscriere s-a situat la 92,30%”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
gica, 13 octombrie 2016
Ca ea e membru de partid, asta e alta poveste
gica, 13 octombrie 2016
Ce facem cu directorii care nu au luat examenul si au candidat singuri pe loc, exemplu Ghelinta? O mai tinem pe tanti Kovacs pe functie? Azi se lauda ca are in continuare sustinerea ISJ CV, ca a sunat citeste integral
Marin Georgeta, 13 octombrie 2016
Avand in vedere faptul ca a fost un Concurs National consider ca fiecare din candidatii inscrisi ar trebui sa aiba si drepturi, nu numai indatoriri.In acest sens ceea ce mi se pare injust este faptul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.