ACTUALITATE 11 decembrie 2008

8.000 de brazi pentru Crăciun

de Covasna Media | 629 vizualizări
Cota de tăiere a brazilor în acest an a fost stabilită la aproximativ 8.000 de exemplare la nivelul judeţului Covasna, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), iar preţurile de cumpărare pornesc de 25 de lei, fără TVA şi cheltuielile efective de transport, manipulare şi depozitare. Astfel, pentru un brad între 0,7 şi 1,30 m, preţul de bază începe de la 25 de lei, între 1,31 – 2 m este 30 de lei bucata, iar între 2 şi 3 metri preţul de pornire ajunge la 35 de lei. Având în vedere că este sezonul aprovizionării cu lemne sau cu brazi de Crăciun, poliţiştii covăsneni din cadrul Serviciului de Ordine Publică alături de cei din teritoriu şi de angajaţii silvici au intensificat controalele în tot judeţul. Conform planurilor comune de acţiune, în următoarea perioadă vor continua acţiunile de control şi patrulare în fondul forestier naţional şi în zonele acoperite de vegetaţie forestieră din afara acestuia, politiştii din efectivele de ordine publică împreună cu specialişti silvici vor ...

Cota de tăiere a brazilor în acest an a fost stabilită la aproximativ 8.000 de exemplare la nivelul judeţului Covasna, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), iar preţurile de cumpărare pornesc de 25 de lei, fără TVA şi cheltuielile efective de transport, manipulare şi depozitare. Astfel, pentru un brad între 0,7 şi 1,30 m, preţul de bază începe de la 25 de lei, între 1,31 – 2 m este 30 de lei bucata, iar între 2 şi 3 metri preţul de pornire ajunge la 35 de lei. Având în vedere că este sezonul aprovizionării cu lemne sau cu brazi de Crăciun, poliţiştii covăsneni din cadrul Serviciului de Ordine Publică alături de cei din teritoriu şi de angajaţii silvici au intensificat controalele în tot judeţul.

Controale intensificate

Conform planurilor comune de acţiune, în următoarea perioadă vor continua acţiunile de control şi patrulare în fondul forestier naţional şi în zonele acoperite de vegetaţie forestieră din afara acestuia, politiştii din efectivele de ordine publică împreună cu specialişti silvici vor acţiona pe drumurile naţionale, comunale şi forestiere, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, se vor intensifica activităţile de control în pieţe, târguri şi oboare, cât şi în alte locuri unde se depozitează şi se comercializează pomi de Crăciun. Totodată, cei implicaţi în aceste acţiuni vor verifica documentele de provenienţă şi însoţire a pomilor de Crăciun şi respectarea legislaţiei în vigoare.

Aproape o sută de brazi confiscaţi

Până acum, din Covasna au fost confiscaţi 91 de pomi de Crăciun, care au fost lăsaţi în custodie la ocoalele silvice din zonele respective, urmând să fie valorificaţi în regim de urgenţă. Potrivit legii, transportul pomilor de iarnă provenind din orice sursă se efectuează însoţit obligatoriu de documente legale de provenienţă şi de aviz de însoţire, iar lipsa acestor documente este sancţionată cu amendă contravenţională de la 1.000 până la 3.000 lei şi cu confiscarea pomilor de Crăciun. Totodată, pentru tăierea ilegală şi furtul pomilor de iarnă din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată în afara acestuia fapta constituie infractiune silvică şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 4 ani sau amendă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.