ACTUALITATE 8 mai 2018

8 Mai - Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii

de Covasna Media | 427 vizualizări

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină milioane de oameni din întreaga lume în fiecare an – în vremuri de conflict, dezastre naturale și crize de tot felul. Bazându-se pe mai bine de 150 de ani de activitate umanitară, Mișcarea Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii se angajează să ofere servicii de sprijin competente și în timp util comunităților vulnerabile, acum și în viitor.

Milioane de reprezentanți ai Crucii Roșii și Semilunii Roșii din întreaga lume ajung în fiecare an la peste 160 de milioane de persoane care au nevoie de sprijin, oferind o gamă diversă și inovatoare de servicii imparțiale. Dar abordarea noastră este universală, ghidată de fiecare dată de principiile noastre fundamentale: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate.

La noi în țară, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, asigură asistență umanitară pentru 553.000 de persoane, sprijinind astfel comunitățile să fie mai sigure și mai puternice, prin implementarea a diverse programe adaptate nevoilor locale. De la programe sociale, campanii de educație pentru sănătate și prim ajutor la pregătirea și intervenția în situații de urgență, Crucea Roșie Română oferă sprijin umanitar prin devotamentul și implicarea celor peste 5600 de voluntari ai săi. Aceștia activează în toate comunitățile cu responsabilitate și dăruire, oferindu-și timpul, energia și devotamentul atât de importante pentru îndeplinirea misiunii organizației.

Opra Zsófia-Szende,

Coordonator voluntari CRR Filiala Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.