ACTUALITATE 25 iunie 2024

7 plus reacții de la Întorsura Fest, ediția a patra

de Iulia Drăghici - Taraș | 2205 vizualizări

Zdob și Zdub, Irina Rimes, Nicole Cherry, Andrei Bănuță, The Rock, Paula Seling. Acestea sunt numele artiștilor care, probabil câteva luni bune de acum înainte, vor scoate la suprafață amintiri frumoase multora dintre cei care au fost la Întorsura Fest, ediția a IV-a, în 21 - 23 iunie. A fost o ediție cu de toate: de la căldură aproape insuportabilă, la concerte incendiare, musculițe nărăvașe, stare de bine, așteptări mari, energie pe măsură. 

Pentru mine, Întorsura Fest este, pur și simplu, acasă. Este locul unde îmi întâlnesc familia extinsă, unde găsesc oameni dragi la tot pasul și multe zâmbete, viață, culoare și experiențe de tot felul. Din discuțiile pe care le-am avut acolo, cred că este la fel și pentru alții ca mine, care se bucură, deja de patru ani încoace, că luna iunie aduce la Camping un festival altfel decât era obișnuită comunitatea până atunci. 

Iată și ce mi-au spus câțiva dintre cei care au făcut ca lucrurile să se întâmple: 

1. Paula Seling - „Publicul din Întorsura Buzăului este minunat. Eu nu am crezut că va fi atât de tânăr, atât de în cunoștință de repertoriul meu, că va participa atât de frumos. Adică nu că nu am crezut… nu speram. Dar a fost atât de scump și atât de drăguț, încât am fost foarte recunoscătoare. Mie mi-au creat o stare minunată și o seară minunată”

2. Andrei Bănuță - „Mă bucur foarte tare că mă număr printre artiștii care merită să fie aici. Să vă țină Dumnezeu obiceiurile. Toată zona e absolut superbă, tot peisajul ăsta montan, dar și oamenii sunt foarte calzi și foarte mișto. Sunt o grămadă de lucruri minunate aici și eu mă bucur că am ocazia să cunosc zona asta”. 

3. The Rock, trupa românească de tribute AC/DC, chitaristul Andrey Baydin  - „A fost un public foarte primitor. Mi s-a părut că evenimentul a fost organizat pentru tot felul de oameni și cred că s-a bucurat toată lumea de prezența noastră, așa că noi nu am avut cum să nu ne bucurăm de voi”. 

4. Marcian Petrescu, liderul trupei Trenul de Noapte - „Am venit la Întorsura Buzăului, crezând că o să fie mai răcoare, fiind mai la munte, dar ne-am înșelat amarnic. A fost groaznic de cald. Și de la jumătatea concertului, ne-au mâncat și muștele. Dar ne-am simțit foarte bine, că organizarea a fost foarte bună. (...) Este bine că oamenii au apetență să asculte formații care cântă muzică live. E bine că au fost deschiși și către altceva decât formații care sunt din așa-zisul mainstream muzical”. 

5. Dan Tohănean, coordonatorul festivalului „Împreună, formații pentru viitor” - „A fost foarte bine. S-a văzut și din partea publicului că începe să guste toată chestia asta. Au fost trupe foarte bune. Festivalul a crescut foarte tare”. 

6. Silviu Popica, viceprimarul din Întorsura Buzăului: „Fiecare eveniment are particularitățile, greutățile și provocările lui. Niciunul nu a semănat cu celălalt. A fost frumos, deși obositor. A ieșit totul bine. Și vremea a ținut pentru noi. Le mulțumesc tuturor participanților care s-au comportat excepțional. Nu am avut nicio problemă de niciun fel. Publicul a fost exact așa cum trebuie, aproape de artiști, iar artiștii au comunicat foarte bine cu publicul”. 

7. Raul Urdă, primarul orașului Întorsura Buzăului: „M-a întrebat lumea: dar la anul ce mai aduceți, dacă acum ați adus Zdob și Zdub? Găsim, și internaționali, dacă trebuie, nu e problemă. Cu siguranță, sunt obligat, încă patru ani de zile, cât mai am mandat, să mai fac acest eveniment. O să îmi țin promisiunea”. 

Dincolo de acestea, aș vrea și să notez un moment încărcat cu emoție pe care l-am trăit la Întorsura Fest și care merită menționat. Se referă la ceea ce s-a văzut în culise, în special la momentul în care basistul care a cântat alături de Nicole Cherry, Cristi Dragomir, întorsureanul nostru, a coborât de pe scenă și a fost întâmpinat de sora și mama lui, dar și de prieteni și cunoștințe vechi, la fel de celebre, care s-au bucurat pentru el și momentul lui de glorie. Printre aceștia amintesc de toboșarul de la Phoenix, Flavius Hosu și Vlad Tohănean, un alt toboșar talentat din oraș. 

Dar, în definitiv, este acesta un festival perfect? Nici pe departe. Dar ar fi și o dovadă de aroganță ca cineva să își închipuie asta, când știm că, de fapt, perfecțiunea nu există. Sunt lucruri de îmbunătățit în fiecare an. Toată lumea, de la organizatori până la participanți, simte, pe alocuri, asta. 

Chiar și așa, aș duce discuția într-o notă pozitivă, care să ne lase, în ciuda a orice, să apreciem eforturile tuturor celor care au fost acolo: de la echipa primar - viceprimar, la angajații din primărie care au pus mult suflet, până la artiștii care au dăruit și primit dragostea publicului, la comercianți, voluntari, motocicliști, oamenii de la scenă și tehnic, polițiști și jandarmi, vizitatori și localnici care au dat dovadă de respect față de munca altora. 

Cred că se cuvine să transmitem felicitările și mulțumirile noastre motocicliștilor care au făcut o donație către spitalul din oraș, voluntarilor care au muncit neobosiți în aceste câteva zile, înainte, după și în timpul festivalului, dar și elevilor premianți care au primit aprecierea comunității la scenă deschisă. 

Să ne întâlnim cu drag anul viitor! Nu știu voi, dar eu aștept ediția a V-a cu mare interes și cu așteptări pe măsură.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.