ACTUALITATE 3 septembrie 2020

60 de pacienți COVID-19 internați în Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 866 vizualizări

Autoritățile anunță încă un deces înregistrat la o femeie din zona Sfântu Gheorghe 

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a prezentat miercuri, printr-o informare de presă, că datele raportate la ora 13:00 arătau că aici erau internați 60 de pacienți confirmați COVID-19. În același timp, Prefectura Covasna a arătat că numărul cazurilor active în rândul cetățenilor din județ se ridică la 160. 

Niciunul dintre pacienții suspecți (16 persoane) sau confirmați COVID (60) internați la Spital nu este copil. 

De asemenea, niciunul dintre cei confirmați ca având virusul SARS-COV-2 internați nu este asimptomatic. „Patru au simptomatologie ușoară, în rest stare moderată și grav alterată”, se arată în comunicatul de presă al Spitalului. 

Între pacienți, cinci sunt cei tratați pe secția de Chirurgie COVID. „Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: unul chirurgie, unul ortopedie, trei obstetrică-ginecologie”, mai precizează aceeași sursă. 

La Terapie Intensivă se află un număr de șase pacienți confirmați, dintre care patru sunt în stare critică și doi pacienți cu COVID-19 în stare critică intubați. 

În perioada 26 august -2 septembrie 2020, orele 13:00 s-au externat un număr de 50 pacienți care anterior au fost internați cu diagnosticul Covid-19.

Din păcate, tot în această perioadă au fost înregistrate patru decese, atât la pacienți din județ, cât și la pacienți transferați din județul Brașov, în virtutea de spital suport COVID. 

Cel mai recent este cel al unei femei în vârstă de 86 de ani din zona Sfântu Gheorghe. 

Din păcate, în ultimele 24 de ore, o persoană de sex feminin, în vârstă de 86 de ani, din zona mun. Sfântu Gheorghe, a decedat. Pacienta a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din mun. Sf. Gheorghe, în secția Pneumologie, iar ulterior a fost transferată la ATI cu bronho-pneumonie bilaterală. Pacienta suferea anterior de Parkinson și hipoglicemiehepatocitoliza. I s-au recoltat probe pentru test înainte de deces și a fost confirmată cu COVID-19 post mortem, pe 01.09.2020. Transmitem condoleanțe familiei!”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Covasna. 

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut miercuri, 2 septembrie, cu încă 23 în județul Covasna. Astfel, în total aici s-au înregistrat 795 de îmbolnăviri depistate de la începutul pandemiei. Cazuri active sunt 160, pentru că 615 sunt persoane vindecate, iar alte 20 sunt decese. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, mai transmite Prefectura. 

La nivel național miercuri au raportate încă 1.298 de cazuri noi din 26.543 de teste prelucrate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.