ACTUALITATE 21 aprilie 2021

6 paturi de Terapie Intensivă, donate Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1244 vizualizări

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe are de la începutul acestei săptămâni 6 noi paturi echipate complet pentru tratarea pacienților aflați în stare critică.

Donația a fost făcută de MOL România prin Fundația pentru Parteneriat, care anul trecut au sponsorizat cu 130.000 de lei construcția modulară pentru triaj și urgențe COVID-19 aflată în curtea unității medicale, și au sprijinit personalul medical cu echipamente de protecție, materiale sanitare și dezinfectanți.

Cele 6 paturi noi sunt destinate secției de Terapie Intensivă non-COVID, unde capacitatea de cazare a fost redusă în urma reorganizărilor recente, pe fondul numărului mare de pacienți cu forme grave internați pe secția ATI COVID-19. 

„La fel ca în toate spitalele din țară, numărul cazurilor grave care necesită terapie intensivă este în creștere. Zilnic încercăm să asigurăm locuri suficiente pentru pacienții din județul Covasna bolnavi de COVID-19, reorganizăm activitatea, regrupăm paturile, iar din această cauză a fost necesară reducerea capacității de cazare în secția ATI non-COVID. Această donație ne este de real ajutor și vine într-un moment de mare necesitate”, a precizat managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert.

La rândul ei, șefa secției ATI, medicul specialist anesteziolog Buzsi Janka a declarat că donația este una extrem de binevenită, și a explicat că spre deosebire de cele care se regăsesc în alte secții ale spitalului, paturile pentru terapie intensivă sunt mai rigide, permițând personalului medical să efectueze toate manevrele de resuscitare necesare pentru salvarea pacienților, și totodată sunt mai mobile, pentru a permite la nevoie manevrarea cu ușurință.

„Includ anumite funcții în plus față de paturile simple, de exemplu, fac posibilă chiar și examinarea radiologică fără să fie necesară ridicarea pacienților din pat. De asemenea, au saltele speciale antiescare, deci sunt niște sisteme în plus. Suntem recunoscători pentru acest sprijin, ne ușurează munca, pentru că putem lucra mai ușor cu pacienții, în condiții mai bune”, a spus șefa secției ATI, medicul specialist Buzsi Janka. 

Sursă: Comunicat de presă al Spitalulului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf“ din Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.