ACTUALITATE 7 septembrie 2023

6 destinații noi, de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

de Diana Pantelimon | 2850 vizualizări

Compania aeriană Dan Air a anunțat deschiderea, din noiembrie, a șase destinații noi, cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG). Deși aeroportul din județul vecin a întâmpinat diverse probleme la „început de drum”, iată că cerințe pentru noi destinații există, iar traficul de pasageri este în creștere de la lună la lună.

Noile destinații cu decolare din Brașov anunțate de compania aeriană Dan Air sunt în țări precum Franța, Norvegia, Irlanda, Israel, Spania și Emiratele Arabe Unite. Biletele s-au pus deja în vânzare pe site-ul companiei.

„Vă anunțăm că, începând din luna noiembrie, veți avea la dispoziție încă șase noi destinații din Brașov către: Paris CDG (Franța), Oslo (Norvegia), Dublin (Irlanda), Tel Aviv (Israel), Malaga (Spania) și Dubai DWC (Emiratele Arabe Unite)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

Față de luna iulie, când s-a înregistrat un trafic al pasagerilor prin AIBG de 10.044 de pasageri, în luna august acesta aproape că s-a dublat. Peste 19.000 de pasageri au călătorit folosind facilitățile aeroportului, potrivit datelor transmise de conducerea Regiei Autonome AIBG.

Cifrele referitoare la numărul de pasageri au fost prezentate sâmbătă, 2 septembrie, când Wizz Air a deschis cea de-a doua destinație, Dortmund. Aeronava companiei aeriene a fost întâmpinată la Braşov cu tunuri de apă, ceea ce reprezintă simbolic „botezul” unui avion.

„După ce în urmă cu o lună am început colaborarea cu Wizz Air prin deschiderea zborurilor spre şi dinspre Londra, iată că adăugăm la lista rutelor aeriene încă un oraş important la nivel european, Dortmund, o destinaţie pentru care există cerere foarte mare în rândul pasagerilor din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate. Suntem optimişti în privinţa potenţialului de dezvoltare al aeroportului şi contăm pe colaborare bună cu Wizz Air, materializată în cât mai multe zboruri şi destinaţii operate de la Braşov”, a declarat, sâmbătă, directorul general al AIBG, Alexandru Anghel, citat de bzb.ro.

Astfel, în prezent, compania Wizz Air operează zboruri la Dortmund și Londra.

Totodată, momentan compania Dan Air zboară de pe AIBG către Bruxelles, Nuremberg, Munich, Stuttgart, Londra, Roma, Barcelona, Madrid și Valencia.

Despre Budapesta, destinația mult așteptată mai ales de covăsneni, nu există încă nicio veste. Dar reprezentanții AIBG au dat asigurări, la începutul lunii august, că din această toamnă cu „certitudine” se vor deschide zboruri către capitala Ungariei.

Că va exista zbor direct cu destinația Budapesta a dat asigurări și secretarul de stat și ministrul adjunct al Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, Magyar Levente. Declarația acestuia a fost făcută în luna iulie, la inaugurarea unui hotel în Târgu Mureș.

AIBG a fost inaugurat în data de 15 iunie a.c. și deservește şi județele învecinate Brașovului. Realizarea aeroportului a fost susţinută și de liderii judeţului Covasna.

Sursa foto: Facebook/Dan Air și Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.