ACTUALITATE 10 februarie 2022

54 de bolnavi COVID, în stare medie sau gravă, la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 719 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna înregistrează o scădere ușoară a numărului de pacienți COVID internați, comparativ cu săptămâna trecută. Atunci, în grija medicilor de aici erau 61 de pacienți pozitivi, în vreme ce miercuri, 9 februarie, 54. Sunt totuși mai multe persoane suspecte de infecția cu noul coronavirus, adică 6, care așteptau la ora bilanțului rezultatele testelor. 

Raportul SJU de miercuri, ora de referință 13:00, mai arată și că între cei șase suspecți este și un minor din grupa de vârstă 0-9 ani. 

Dintre cei 54 de pacienți la care s-a identificat prezența virusului în organism, pe secția de Infecțioase Covid-19 sunt tratați 37. Aceștia sunt în stare medie spre gravă. Și aici sunt doi minori din grupa de vârstă 0-9 ani. Doar patru dintre pacienţi sunt vaccinaţi anti-Covid.  

Un număr de 10 pacienți, toţi adulţi, sunt tratați pe secția de Chirurgie Covid-19. Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: un caz de chirurgie generală, un caz de chirurgie vasculară, un caz O.R.L., cinci cazuri de ortopedie (dintre care un pacient vaccinat cu prima doză), respectiv doi pacienți pe secția Obstetrică.

La Terapie Intensivă se află internat un pacient suspect de infecția cu virusul SARS-CoV-2, neintubat, și 7 pacienți infectați, dintre care unul intubat. Toți pacienții sunt în stare critică, doar unul fiind vaccinat (n.red. Săptămâna trecută, la ATI erau cinci pacienți)”, mai arată raportarea transmisă miercuri. 

Aceeași sursă mai arată că „în perioada 02 - 09 februarie 2022, orele 13:00, s-au externat 33 pacienți care au fost tratați cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 9 decese asociate Covid-19, fiind vorba despre pacienţi cu vârste cuprinse între 54 și 81 de ani, toți nevaccinați.”

Săptămâna trecută, la SJU Covasna erau internați 61 de pacienți confirmați și încă unul suspect. Chiar dacă miercuri s-a remarcat o scădere ușoară, numărul bolnavilor este crescut față de perioada din urmă cu două săptămâni, când în atenția medicilor din Sfântu Gheorghe erau 37 de pacienți pozitivi la infecția cu SARS-COV-2. 

La nivel județean, cea mai recentă raportare a Prefecturii Covasna, indică faptul că sunt ocupate 55,76% dintre paturile puse la dispoziție în spitalele din județ pentru tratarea pacienților COVID. 

La Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Géza din Covasna sunt 50 de paturi COVID-19 din care 25 sunt ocupate. La Târgu Secuiesc sunt 42 de paturi, din care sunt ocupate 10, iar la Baraolt 20 de paturi, din care 9 ocupate”, arată bilanțul Prefecturii, de miercuri, 9 februarie. 

Aceeași sursă informează și că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 372 cazuri noi la nivelul județului, iar incidența este 9,75/1000. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.