ACTUALITATE 21 februarie 2016

50 de voluntari implicați în organizarea Covalact Saint George City of Debate X

de Iulia Drăghici - Taraș | 431 vizualizări

 Sunt mai puțin de două săptămâni până începe cel mai mare concurs de dezbateri din România, Saint George City of Debate. Evenimentul aduce la Sfântu Gheorghe 100 de echipe participante, adică 300 de concurenți, dar și peste 80 de arbitri. Mai mult, în jur de 50 de voluntari își dedică timpul și abilitățile pentru buna desfășurare și organizare a evenimentului care va avea loc în perioada 4-6 martie.

„Voluntarilor, care se ocupă de partea logistică a evenimentului, le mulţumesc în mod deosebit. Sunt peste 50 de tineri, majoritatea de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, dar sunt şi de la alte licee. Cei 50 de voluntari sunt coordonaţi în premieră de o tânără din clasa a X-a. Se numeşte Denisa Gabor şi sunt convins că veţi mai auzi de ea pentru că deja este preşedintele Consiliului Elevilor al CNMV. Iar de partea de Relaţii Publice – PR, se ocupă Iulia Bianca Gheorghe, o altă tânără de care sunt sigur că veţi mai auzi. Şi ea coordonează o echipă de oameni care fac doar partea de PR online a evenimentului”, a declarat iniţiatorul şi organizatorul principal al evenimentului, Mădălin Guruianu.

„SGCD este una dintre cele mai interesante activități în orașul nostru. E o super oportunitate să cunoști oameni noi, să îți faci prieteni, să creezi amintiri. Pentru mine oportunitatea de a fi voluntar la SGCD a însemnat mult mai mult decât atât. Când am intrat la liceu și nu eram sigură încă pe ce drum vreau să merg în viață, SGCD m-a ajutat să îmi dau seama că indiferent ce meserie voi avea în viitor, trebuie să fie ceva în domeniul relațiilor publice. Am descoperit prin acest eveniment calități pe care nu știam că le am, spre exemplu abilități de lider sau de comunicare. Sunt convinsă că genul acesta de activități mă vor ajuta mai târziu. Nu doar că am învățat să mă descurc în orice situație, dar am învățat să lucrez în echipă, să îmbin utilul cu plăcutul. În plus, voluntariatul este recunoscut ca și experiență de munca. Din punctul meu de vedere nu există decât avantaje în a fi voluntar și recomand tuturor cu încredere să încerce măcar o dată acest gen de activitate!”, ne-a declarat coordonatorul de PR, Iulia Bianca Gheorghe.

Mădălin Guruianu şi-a declarat apreciarea şi faţă de Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea, directorii de turneu, „pentru că îşi răpesc, pentru a nu ştiu câta oară, din timpul lor, pentru a veni la Sfântu Gheorghe în weekendul 4-6 martie. Ei se vor ocupa aproape 24 de ore din 24 de tot ce ţine de partea strictă a evenimentului la nivel de arbitri, la nivel de concepte, la nivel de întrebări şi clasamente”.

Bianca Dragomir a precizat într-un testimonial că „a 10-a ediţie a SGCD marchează un prag de maturitate pentru această competiţie, care a început găzduind câteva echipe de debate din zonă, iar acum aduce la un loc 100 de echipe din toată ţara. Mă bucur că în acest al 10-lea an mă voi (re)vedea cu sute de liceeni curioşi şi informaţi, inteligenţi şi cu umor, dispuşi să îşi apere poziţia argumentat şi cu interes faţă de părerile celorlalţi. Comunitatea liceenilor din România are multe de câştigat de pe urma acestui exerciţiu anual de la SGCD, iar şcoala românească şi societatea per ansamblu pot trage cu ochiul pentru a se molipsi de efervescenţa acestui campionat de debate, pentru a prelua de aici un model de dialog şi gândire critică capabil să modifice substanţial natura dezbaterilor bazate pe idei din spaţiul public”.

Prima ediţie Saint George City of Debate a avut loc în 2007 la Castelul din Arcuș. Atunci au participat doar 4 echipe – 3 din Sfântu Gheorghe și una din Ploiești. După opt ediţii, SGCD a câştigat titulatura de „cea mai amplă competiție pentru liceeni din Europa”, cu 129 de echipe participante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.