ACTUALITATE 13 iulie 2017

50 de copii nevoiași din județ în tabără de vară la Cernat

de Iulia Drăghici - Taraș | 2670 vizualizări

Crucea Roșie Covasna organizează în perioada 11–17 iulie ediția a 26-a a Taberei de vară de la Cernat pentru copiii nevoiași din tot județul. La eveniment participă 50 de copii, 15 voluntari și doi angajați ai organizației covăsnene.

Potrivit coordonatorului evenimentului, Opra Zsófia-Szende, acest eveniment este unul dintre cele mai frumoase pe care organizația Crucea Roșie le desfășoară în județul Covasna. „Avem diferite activități tematice în program. Spre exemplu, avem activități creative, sportive, mergem în excursii. Am primit sponsorizări din partea mai multor firme din județul Covasna și ne bucurăm că suntem sprijiniți. Eu cred că este cea mai frumoasă activitate a Crucii Roșii filiala Covasna. Scopul evenimentului este să aducem acești copii fără posibilități într-o tabără. În fiecare an alegem copii care nu au avut ocazia să meargă niciodată într-o astfel de tabără de vară. Sunt prezenți și copii maghiari și copii români”, ne-a declarat Opra Zsófia-Szende.

Nu doar copiii sunt cei care se bucură de tabără, ci și voluntarii care sprijină evenimentul. „Am făcut diverse activități, lucruri de mână, brățări și altele. Copiii se simt foarte bine pentru că aici se joacă, socializează și se distrează pentru că de asta au venit în tabără. Și eu sunt pentru prima dată la această tabără. Ca voluntar, toată experiența este minunată pentru că mi-am făcut prieteni, iar copiii s-au atașat foarte repede de noi”, ne-a spus voluntarul Crucii Roșii Covasna, Molnár Lajos.

În cele 26 de tabere organizate începând cu anul 1992 au participat în total peste 2.000 de copii nevoiași.

Teme articol: copii crucea rosie tabara
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.