ACTUALITATE 27 aprilie 2018

6 sfaturi pentru a petrece Zilele Sfântu Gheorghe fără incidente

de Iulia Drăghici - Taraș | 798 vizualizări

Polițiștii sunt la datorie de sărbătoarea orașului și vin cu o serie de recomandări

Polițiștii covăsneni acționează în teren pentru ca evenimentele dedicate Zilelor Sfântu Gheorghe, din acest weekend, să se desfășoare în siguranță.  Îi găsiți la standul Poliției de Proximitate din parc, patrulând printre standurile din târg, sau dirijând traficul rutier în zonele unde circulația este restricționată pe perioada evenimentului. Totul pentru liniștea și siguranța cetățenilor.

Recomandări pentru cei care vor participa la evenimente:

  1. Este foate important să fiți conștienți de faptul că aglomerația și înghesuiala sunt elementele care le convin cel mai mult hoților din genți și buzunare și profită de acestea atunci când au ocazia. Așadar trebuie să fiți în permanență atenți la ceea ce se întâmplă în jur, iar dacă vă ciocniți ”din întâmplare” cu persoane necunoscute, nu tratați cu indiferență acest aspect;
  2. Țineți banii, portofelul și telefonul mobil în buzunarele interioare ale vestimentației, iar geanta să o aveți mereu sub control, în partea din față a corpului. Evitați să purtați bijuterii la vedere, în locuri publice, sau să afișați sume mari de bani;
  3. Celor care vin cu mașina la evenimente, li se recomandă să respecte indicațiile polițiștilor care acționează în teren, iar atunci când parchează automobilul, să nu lase la vedere bunuri de valoare care pot stârni interes din partea hoților (genți, telefoane mobile, portofele). Tot pentru cei care vin cu mașina, polițiștii le recomandă să nu se urce la volan dacă au consumat alcool. Dacă sunteți mai mulți prieteni, stabiliți de la început care dintre voi va fi șoferul și se va îngriji ca toți ceilalți să ajungă în siguranță acasă.
  4. Dacă rămâneți mai mult timp în oraș la concerte sau spectacole iar drumul spre casă îl parcurgeți pe jos, evitați să vă deplasați noaptea pe străzi neiluminate. Rugați pe cineva să vă însoțească și alegeți, chiar dacă ar fi necesar să faceți un ocol, să mergeți pe străzile principale, care sunt iluminate și circulate pe timpul nopții.

Pentru a veni în ajutorul părinților, polițiștii vor împărți brățări autocolante ce vor fi utile dacă vor exista situații în care copii se vor pierde.

    5. Dacă dacă ieșiți împreună cu copiii, trebuie să fiți atenți să nu îi scăpați din vedere – aceștia pot fi ademeniți de atracțiile din târguri și este de ajuns o secundă de neatenție ca să se piardă în mulțime. Învătați-i ca, în cazul în care se rătăcesc, să apeleze la un om în uniformă (polițist, jandarm, polițist local sau agent de pază) care îl poate ajuta să vă regăsească.

   6. Poate fi extrem de util, de asemenea, ca cel mic să poarte o brățară pe care să fie scris numărul de telefon al părinților, iar astfel să puteți fi contactați rapid în cazul în care micuțul se pierde. Polițiștii care vor fi prezenți la standul din parc vor împărți părinților astfel de brățări pe care le vor putea folosi.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.