ACTUALITATE 13 octombrie 2021

5 dintre cele mai repetate și importante recomandări ale polițiștilor rutieri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1087 vizualizări

Sfârșitul de săptămână trecut s-au dat iar amenzi de peste 33.000 de lei 

O nouă acțiune de controale pe linie rutieră, derulată în sfârșitul de săptămână 8 – 10 octombrie, s-a lăsat cu aproape 160 de amenzi în valoare totală de 33.660 de lei. În ciuda prezenței constante a polițiștilor pe străzi, viteza, infrastructura deficitară, dar și neatenția și nerespectarea regulilor de circulație fac în continuare victime. De aceea, oamenii legii readuc în atenția șoferilor covăsneni cinci recomandări care îi pot scăpa de accidente și amenzi.  

Astfel, pe lângă prudență și adaptarea permanentă a vitezei de rulare la condițiile de drum și de trafic, polițiștii mai recomandă, din nou: 

  1. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
  2. Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după ce vă asigurați.
  3. Nu conduceți vehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice şi nu vă urcați la volan dacă simțiți că sunteți obosiți! 
  4. Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți!
  5. Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi și să traverseze drumul numai prin locurile permise, după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

În urma controalelor din perioada 8 – 10 octombrie, în care polițiștii au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice, au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale, dintre care 35 pentru nefolosirea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate de către conducătorii auto sau pasageri.

Totodată, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare, arată IPJ Covasna într-un comunicat de presă. 

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiștii rutieri pe parcursul sfârșitului săptămânii trecute se ridică la suma de 33.660 de lei.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.