ACTUALITATE 9 aprilie 2019

5 decese în urma accidentelor din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 749 vizualizări

Statistica vizează perioada începând cu 1 ianuarie 2019

Statisticile polițiștilor covăsneni arată că de la începutul anului, pe raza județului Covasna au avut loc 27 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, dar și cu rănirea gravă a 24 de persoane și rănirea ușoară a altor 8.

Principalele cauze generatoare de accidente sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea priorității de trecere a pietonilor și vehiculelor, dar și abaterile comise de pietoni, arată IPJ Covasna.

Pentru a diminua riscul rutier înregistrat pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, polițiștii rutieri au desfășurat, în perioada 1 – 7 aprilie, activități în cadrul acțiunii SPEED.

„În săptămâna dedicată acțiunilor, polițiștii rutieri au fost prezenți zilnic pe drumurile din județ. Astfel, au fost constatate peste 500 de abateri de natură contravențională la regimul rutier, dintre acestea 347 fiind de nerespectare a regimului legal de viteză, iar 7 conducători auto au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă”, informează IPJ.

Acțiunea SPEED a fost organizată la nivel european de către Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L..

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.