ACTUALITATE 24 aprilie 2020

VIDEO 49 de pacienți COVID, internați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 3805 vizualizări

Pe lângă aceștia, mai sunt internate și 17 persoane suspecte de infecția cu SARS-COV-2

Raportul de vineri, 24 aprilie, ora 13:00, al Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe arată că sunt internate 49 de persoane confirmate cu noul coronavirus. Pe lângă acestea, mai sunt și 17 pacienți internați suspecți COVID. Printre pacienții suspecți este și un bebeluș de numai 11 luni. Totodată, bilanțul cuprinde, din păcate și două decese.

În cazul deceselor, este vorba despre doi pacienți, în vârstă de 63, din Brașov, respectiv 66 de ani din Târgu Secuiesc.

Un caz decedat confirmat. Este vorba despre un pacient venit din Brașov, operat mai demult cu fractură de col femural. Operația s-a făcut în Brașov, cu implant de proteză, hepatită virală, insuficiență renală cronică și pielonefrită cronică obstructivă. Pacientul acesta a avut și AVC ischemic cerebral și diabet zahar tip 2. Decesul s-a produs în data de 23 aprilie, testul pozitiv de confirmare al bolii COVID19 s-a făcut în Brașov. Pacientul acesta a decedat la terapie intensivă și a fost intubat încă din data de 20 aprilie. Celălalt deces, tot la terapie intensivă s-a produs. Pacientul este considerat caz suspect, având în vedere producerea de simptome caracteristice bolii COVID. Pe lângă această simptomatologie a fost transferat cu această suspiciune din spitalul din Târgu Secuiesc, pentru AVC, cu hemipareză stângă. Pe parcursul internării la Târgu Secuiesc a dezvoltat dispnee severă, febră de 38 de grade, somnolență și edeme masive generalizate în organism. Transferul s-a decis în data de 23 aprilie și decesul s-a produs azi la ora 6:00 dimineața”, a spus managerul spitalului, Andras-Nagy Robert, vineri, într-o conferință de presă.

În cazul pacienților confirmați internați în Spitalul Județean numărul se ridică la 49. „Dintre aceștia, 34 sunt pe secția COVID, un caz confirmat la Terapie Intensivă și 14 cazuri preluate din spitalele din Brașov, mai precis de pe secția de ortopedie și chirurgie generală”, a mai spus managerul.

Între cei 17 pacienți suspecți este și un caz al unui bebeluș, de doar 11 luni, care se află în stare bună.

A fost recoltat testul pentru a confirma sau infirma suspiciunea de COVID. Așteptăm rezultatul în zilele următoare, adică mâine, poimâine. Este împreună cu părinții. Dacă va fi pozitivat, atunci și ancheta epidemiologică va fi extinsă și în cazul contacților direcți, adică la membrii de familie”, a explicat Andras-Nagy Robert. 

Tot în cazul celor suspecți, pentru care se așteaptă rezultatele, două persoane sunt în stare critică, la Terapie Intensivă, dintre care un pacient este intubat.

De marți, de la ultima conferință de presă, s-au înregistrat și trei externări.

Autoritățile anunță că vineri, 24 aprilie, la nivelul județului Covasna, numărul cazurilor confirmate de coronavirus se ridică din nou la 168, câte au fost miercuri, după ce joi era indicat că aici sunt înregistrate 167. Pe nivel național se vorbește despre 10.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), cu 321 mai multe decât joi. Numărul persoanelor vindecate ajunge la 2.817,  în vreme ce al deceselor urcă la 552. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.