ACTUALITATE 12 noiembrie 2021

4 sfaturi de la jandarmii covăsneni pe tema drumețiilor montane pe timp de toamnă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1168 vizualizări

Chiar dacă vremea s-a răcit, acesta nu este motiv de a pune echipamentele de drumeții în cui, ci dimpotrivă. Cu ajutorul câtorva reguli pentru călătorii în natură în siguranță, nicio aventură nu ar trebui evitată. Asta ne transmit și jandarmii covăsneni, care vin cu patru recomandări importante. 

„Jandarmii covăsneni acţionează, zilnic, în staţiunile montane din județ în sprijinul turiştilor pentru evitarea situaţiilor nedorite şi ajutorul celor aflaţi în dificultate.

     Iubitorilor muntelui le sunt recomandate următoarele:

  1. înainte de a pleca în drumeție, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase) și date în legătură cu prognoza meteo; 
  2. plecaţi pe munte doar cu echipamentul adecvat anotimpului. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, trusa de prim-ajutor și telefonul mobil; 
  3. nu plecaţi singuri la drum fără a informa despre intenția dumneavoastră o persoană cunoscută; 
  4. în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni; 

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă.

În cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor, turiștii pot solicita ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor aflați în misiune!”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna joi, într-un comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.