ACTUALITATE 25 mai 2021

14 percheziții domiciliare în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 6746 vizualizări

Vizate au fost persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete

Poliția Română transmite că luni, 24 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județul Covasna, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, persoanele în cauză ar fi achiziționat țigarete provenite din străinătate și le-ar fi comercializat în județul Covasna.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperiți și ridicați 61.260 de lei, 1.550 de euro și 20.000 de forinți, precum și 5.193 de pachete de țigarete de diferite mărci, care nu aveau timbre fiscale.

De asemenea, 11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna, în vederea audierii, iar, față de 3 persoane, procurorul a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

În activități, au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și ai I.P.J. Covasna.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Covasna, al jandarmilor I.J.J. Covasna și Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, precum și al Biroului Vamal Regional Brașov.

La acțiuni, a fost folosit și un câine dresat pentru detectarea tutunului, din cadrul I.P.J. Harghita”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române. 

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale. Oamenii legii transmit și că „pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”. 

Sursa: Poliția Română, DIICOT. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.