ACTUALITATE 28 februarie 2010

30.000 de lei pentru porţi secuiești

de Covasna Media | 600 vizualizări
În acest an vor fi cuprinse în proiect 15 porţi din Chilieni și Coșeni 01mar2010-poartaUn număr de 15 porți din satele Chilieni şi Coşeni vor putea fi înlocuite în acest an cu porți secuieşti, aşa cum prevede un program lansat de primarul Antal Arpad şi derulat alături de Asociația de Turism a județului Covasna. În bugetul municipiului Sfântu-Gheorghe a fost prevăzută astfel o sumă totală de 30.000 de lei, destinată sprijinirii celor care doresc să achiziționeze porți secuieşti.

În acest an vor fi cuprinse în proiect 15 porţi din Chilieni și Coșeni

01mar2010-poartaUn număr de 15 porți din satele Chilieni şi Coşeni vor putea fi înlocuite în acest an cu porți secuieşti, aşa cum prevede un program lansat de primarul Antal Arpad şi derulat alături de Asociația de Turism a județului Covasna.

În bugetul municipiului Sfântu-Gheorghe a fost prevăzută astfel o sumă totală de 30.000 de lei, destinată sprijinirii celor care doresc să achiziționeze porți secuieşti.

Primarul Antal Arpad spune că municipalitatea va sprijini în acest an achiziționarea a 15 porți secuieşti, suma pe care fiecare doritor de astfel de poartă o va primi din partea administrației locale urmând a fi de 2.000 de lei.

Potrivit edilului, până la această dată au fost depuse 12 cereri prin care locuitori din Chilieni şi Coşeni solicită sprijinul pentru achiziționarea porților secuieşti.

Antal Arpad a conceput un proiect de înnoire a porților gospodăriilor din Sfântu Gheorghe şi satele aparținătoare Chilieni şi Coşeni, dorind ca vechile porți să fie înlocuite cu unele secuieşti şi nu cu unele moderne.

„Aceste porți secuieşti relevă tradiția şi ospitalitatea celor din Ţinutul Secuiesc şi cred că oamenii merită sprijiniți în a le procura sau restaura. De aceea am hotărât să ne implicăm deoarece am observat că acolo unde există interes şi din partea autorităților, oamenii devin mai motivați să facă”, a explicat Antal Arpad.

În săptămâna care urmează sunt aşteptați să vină spre solicitarea sprijinului încă trei doritori de porți secuieşti. (M. Rizea)

Foto: www.atti.info

Teme articol: bani porti secuiesti
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
florin, 1 martie 2010
Proiecte pentru dezvoltarea orasului pe cand?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.