(P) 3 trucuri de care să ții cont atunci când amenajezi un apartament mic
Amenajarea unui apartament de dimensiuni reduse poate fi o provocare pentru orice proprietar. Pentru a te putea bucura de acest proces și pentru a obține designul dorit, ți-am pregătit 3 trucuri de care să ții cont atunci când îți amenajezi apartamentul. Descoperă care sunt acestea.
1. Alege un mobilier compartimentat inteligent
Piesele de mobilier care nu ocupă mult spațiu, dar care sunt compartimentate inteligent sunt printre primele lucruri care nu ar trebuie să lipsească dintr-un apartament mic.
De exemplu, atunci când vorbim de amenajarea dormitorului, poți să alegi un șifonier înalt care să conțină atât rafturi, cât și spațiu pentru umerașe. În acest mod, vei putea să îți depozitezi hainele într-un mod corespunzător și toate lucrurile tale vor fi organizate într-un mod eficient.
Totodată, nu uita și de o comodă pentru dormitor. Pe lângă spațiul adițional pentru depozitare, aceasta poate să contribuie și la înfrumusețarea spațiului disponibil.
2. Amenajează bucătăria corespunzător
În ceea ce privește bucătăria, este recomandat să optezi pentru mobilier care permite incorporarea aparatelor electronice și electrocasnice. În acest mod, vei obține un design plăcut și practic și nu vei încărca vizual spațiul din bucătărie.
Pentru că într-un apartament mic spațiul este destul de limitat, poți să optezi pentru o masă extensibilă pe care să o folosești la dimensiunea maximă numai atunci când este nevoie.
Nu uita nici de scaunele de bucătărie VidaXL. Pentru o bucătărie practică vei avea nevoie, cu siguranță, și de acestea.
3. Iluminează locuința eficient
Iluminarea unui apartament mic poate să joace un rol foarte important în aspectul estetic general al acestuia. În timp ce o iluminare potrivită poate să creeze iluzia unui spațiu generos și deschis, atunci când alegi corpurile de iluminat nepotrivite, poți obține efectul unui spațiu mic și aglomerat. Iată cum poți ilumina eficient un apartament mic:
- folosește lustre care emit o lumină caldă pentru a crea efectul unui cămin primitor;
- lărgește optic spațiile înguste cu ajutorul unor benzi LED. Acestea pot fi instalate în spațiul dintre pereți și tavane pentru a obține un efect de adâncime.
- folosește lămpi standard de dimensiuni reduse pentru iluminarea spațiilor de lucru și a blaturilor de bucătărie.
Alegerea unui mobilier compartimentat inteligent, folosirea aparatelor electrocasnice incorporate în mobila de bucătărie, dar și iluminarea locuinței astfel încât să obții un efect de spațiu generos, sunt câteva dintre lucrurile de care să ții cont atunci când amenajezi un apartament de dimensiuni reduse. Aplică trucurile care consideri că ți se potrivesc și obține un design de revistă pentru apartamentul tău.