ACTUALITATE 6 ianuarie 2021

28 de pacienți COVID-19, internați la Spitalul Județean de Urgență

de Iulia Drăghici - Taraș | 1360 vizualizări

Raportul de miercuri, 6 ianuarie, transmis de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna, arată că internați aici sunt la această dată 28 de pacienți infectați cu SARS-COV-2, dar și alte 4 persoane suspecte de infecția cu noul coronavirus.

Dintre cei 28 de pacienți, 17 sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase, iar alți 5 la Chirurgie (2 persoane la Chirurgie, 3 la Ortopedie). Încă 6 pacienți sunt în stare critică, dar fără să fie intubați, la ATI.

Pacienții de pe secția de Infecțioase sunt de gravitate medie și mai mare și necesită suplinire de oxigen”, a declarat miercuri, în conferința de presă săptămânală, directorul medical al SJU Covasna, dr. Roșu Mátyás.

În perioada 30 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 au fost externate 21 de persoane. În aceeași perioadă au fost înregistrate și 4 decese, toți pacienți din județul Covasna, cu vârste cuprinse între 74 și 92 de ani. Toți pacienții decedați sufereau și de diverse comorbidități. Dintre aceștia, un pacient, în vârstă de 79 de ani a fost diagnosticat COVID pozitiv post-mortem.

Numărul pacienților COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență este în continuă scădere, după cum arată datele din ultimele săptămâni. În 30 decembrie erau internați aici 34 de pacienți, miercuri, 23 decembrie erau 37, iar cu o săptămână în urmă 53.

Raportarea de miercuri, 6 ianuarie a noilor cazuri de COVID-19 a arătat depistarea a încă 41 de noi îmbolnăviri la nivelul județului Covasna, iar luni și marți au fost înregistrate încă 20.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.