ACTUALITATE 30 septembrie 2021

250 de viitori șoferi au șansa să dea proba traseului weekendul viitor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1703 vizualizări

Programările se fac sâmbătă, 2 octombrie

Opt polițiști din Mureș vor veni în 9 și 10 octombrie la Sfântu Gheorghe pentru a ajuta autoritățile din județul Covasna în a examina 250 de persoane la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere auto. Cei interesați se pot programa sâmbătă, 2 octombrie.

Instituția Prefectului Județul Covasna și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna (SPCRPCIV) anunță că în data de 9-10 octombrie, se va organiza la Sfântu Gheorghe examinarea a 250 de persoane la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere auto, prin suplimentarea efectivelor colectivului de lucru cu opt polițiști din județul Mureș.

Candidații interesați se pot prezenta în vederea reprogramării, sâmbătă, 2 octombrie, între orele 8:30 și 15:00, la sediul SPCRPCIV, din strada Kós Károly 21-23, Sfântu Gheorghe, având asupra lor dosarul complet și actul de identitate”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Prefectura Covasna.

Weekendul trecut, alți șase polițiști de la Vaslui au venit în sprijinul examinatorilor din județul Covasna. Atunci au reușit să examineze împreună 216 persoane. Asta în condițiile în care, într-o săptămână obișnuită, pot susține proba cam 90 de persoane.

Problema timpilor mari de așteptare între programările dintre momentul promovării examenului teoretic și cel al probei practice pentru obținerea permisului de conducere în județul Covasna, care a fost, de exemplu, și de peste patru luni la Târgu Secuiesc sau trei luni la Sfântu Gheorghe, pare așadar că își găsește soluții. Autoritățile speră ca în noiembrie timpul de așteptare să fie unul normal.

Atât numărul mare de persoane care vor să obțină permis de conducere, dar și pandemia, care a impus restricții și distanțare, puse la un loc cu numărul mic de examinatori (patru în județul Covasna), au dus la situații în care candidaților la examen le expira școala de șoferi până să apuce să dea măcar de două ori examenul practic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.