ACTUALITATE 30 octombrie 2016

250.000 de lei, ajutor pentru podurile din Zagon

de Sever Ioan Miu | 992 vizualizări

În cadrul întrunirii ordinare din data 27 octombrie, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a adoptat mai multe decizii care vor avea o importanţă majoră în derularea proiectelor pe termen lung, după cum se arată într-un comunicat al CJ Covasna.

Printre participanții la ședință s-au numărat Kis József, primarul comunei Zagon. Acesta a spus că, în comună, cele două poduri de o importanţă vitală s-au deteriorat vizibil în aşa măsură încât la o eventuală inundaţie acestea chiar s-ar putea prăbuşi. În opinia edilului, unul dintre poduri trebuie neapărat reconstruit anul viitor, însă până atunci, este important ca podurile să fie consolidate, în caz contrar, circulaţia autovehiculelor în comuna Zagon devenind imposibilă.

Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna, a amintit că a inițiat un proiect de hotărâre a Guvernului cu privire la soluționarea urgentă a problemelor asemănătoare, în urma căreia judeţul a primit un sprijin financiar de peste 2,2 milioane lei. „Este de datoria noastră să venim în ajutorul celor ce întâmpină greutăţi şi, în speranţa unei soluţionări rapide, pentru repararea podurilor, acum alocăm încă 250.000 lei din fondul de rezervă a judeţului, sumă la care va contribui evident şi comuna din fondurile sale proprii.”, a declarat Tamás, citat de comunicatul amintit.

Totodată, plenul CJ a aprobat proiectul de hotărâre pentru stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2017. În legătură cu aceste prețuri, președintele CJ a făcut următoarele afirmații: „Mulţi sunt cei care, potrivit vechiului obicei, îşi dau în arendă terenurile agricole. Aceste terenuri închiriate nu beneficiază de scutire de impozit, acesta trebuie plătit din sumele obţinute din vânzarea produselor agricole primite sub forma arendei. În judeţul Covasna, această chestiune vizează producătorii mici şi mijlocii. Impozitul se calculează în baza preţurilor stabilite în lista preţurilor medii ale produselor agricole, din acest motiv nu este deloc indiferent preţul pe care îl stabilim. Noi am fixat cel mai mic preţ din cadrul legal aplicabil, deoarece sprijinim proprietarii prin toate mijloacele disponibile. Tot joi, consilierii județeni au votat pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii județului Covasna cu județul Harghita, în vederea realizării proiectului comun pentru reabilitare de drum judeţean. Votul din Consiliul Județean este încă un pas important spre începerea lucrărilor de reabilitare, după cum arată comunicatul CJ.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.