ACTUALITATE 2 februarie 2022

24 de copii sub 11 ani vaccinaţi anti-COVID-19

de Agerpres | 969 vizualizări

Un număr de 24 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus în judeţul Covasna, informează Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit directorului instituţiei, Agoston Laszlo, în judeţ sunt cinci centre de vaccinare a copiilor, câte unul în fiecare oraş, însă interesul pentru vaccinare este scăzut, dovadă faptul că pe platforma de programare au fost înregistraţi până în prezent 40 de copii.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care în judeţul Covasna campania de vaccinare a copiilor din această categorie de vârstă a început cu câteva zile mai târziu decât pe plan naţional.

„Până acum nu avem decât vreo 40 de înscrieri până la sfârşitul lunii, ceea ce e foarte, foarte puţin. În fiecare centru de vaccinare există posibilitate de programare, se pot face programări şi telefonic, dar interesul este mic”, a declarat Agoston Laszlo.

Acesta a remarcat că în general gradul de vaccinare anti-COVID-19 a populaţiei din judeţul Covasna este scăzut, situându-se la circa 32%, mult sub media naţională.

„Lumea nu vrea să accepte vaccinul, la finalul anului eram cam la 32% rata de vaccinare şi nu a crescut foarte mult de atunci, iar cei care nu vor să se vaccineze nu îşi vaccinează nici copiii”, a mai spus directorul DSP Covasna.

Agoston Laszlo a precizat că centrele de vaccinare vor rămâne deschise chiar dacă vor exista solicitări puţine din partea populaţiei, iar echipele de vaccinare se vor deplasa în continuare în localităţile din mediul rural dacă vor exista cereri în acest sens.

Potrivit datelor postate marţi pe site-ul Prefecturii Covasna, incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ a ajuns la 5,91 la mia de locuitori, fiind înregistrate 1336 de cazuri active, cele mai multe în municipiul Sfântu Gheorghe. Aproape 730 de persoane sunt în carantină, iar 1198 în izolare la domiciliu (...).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.