ACTUALITATE 19 februarie 2015

2015, anul modernizării infrastructurii din Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara Dragu | 471 vizualizări

În şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Local Sfântu Gheorghe a fost aprobat bugetul pentru anul 2015, care se ridică la aproape 200 de milioane de lei. Din această sumă, 26 de milioane vor fi alocate doar lucrărilor la infrastructura oraşului. Comparativ cu anii precedenţi, bugetul de anul acesta este unul colosal. Practic, suma este mai mare decât cea alocată în ultimii trei ani la un loc. Anul trecut am avut 12,3 milioane pentru drumuri, dar dacă ne raportăm la anul 2009, vedem că suma este de 10 ori mai mare, iar faţă de 2008 este de 20 de ori mai mare”, a subliniat primarul Antal Árpád.

Cheltuielile prioritare ale anului 2015 sunt stabilite pentru modernizarea şi repararea drumurilor, pentru care s-au acordat cele mai mari sume din buget. „Anul acesta vom vedea foarte mult asfalt şi foarte multe maşini care toarnă asfalt pe străzile oraşului”, a declarat primarul municipiului. Antal a punctat în cadrul conferinţei de joi că vor fi acordate sume importante şi pentru salubrizare, o altă prioritate a anului în curs. „Anul trecut am avut un proiect pilot care s-a dovedit de succes şi vrem să extindem acest proiect anul acesta. Practic, dorim să oferim carduri pentru cetăţeni”, a spus Antal, referindu-se la limitarea accesului în spaţiile de colectare a gunoiului menajer prin utilizarea de carduri.

Modernizarea sistemului public de iluminat

Edilul municipiului a mai declarat că Primăria va investi şi în modernizarea sistemului public de iluminat. Astfel, se vor pune instalaţii mai performante, care consumă mai puţină energie şi care vor ţine costurile sub control. Şi Poliţia Locală se bucură de un buget mai mare în 2015 şi chiar ar putea avea şanse să angajeze oameni.

„Vreau să mulţumesc încă o dată cetăţenilor din acest oraş că anul trecut şi anul acesta au răbdat şi au stat de multe ori în praf şi noroi pentru a se putea face acele lucrări care pe termen lung sunt foarte importante. Dorinţa noastră este ca, acolo unde finalizăm o stradă, să schimbăm şi stâlpii de iluminat, să schimbăm şi conductele de apă, de canalizare, dacă este nevoie de gaze, de electricitate etc. Evident, legea lui Murphy funcţionează. Nu există situaţii ideale, dar vrem să ajungem la o situaţie care este foarte apropiată de o situaţie ideală”, a mai spus primarul, care şi-a exprimat speranţa că 80% dintre străzi vor fi modernizate până la sfârşitul anului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.