ACTUALITATE 17 mai 2017

20 de școli din mediul rural pot câștiga câte un laborator digital

de Iulia Drăghici - Taraș | 2094 vizualizări

Concursul anual „Digitaliada” oferă șansa unui număr de 20 de școli de la sate să câștige câte un laborator digital, sesiuni de formare pentru profesori și un pachet complet de aplicații, jocuri, materiale digitale, planuri de lecții, pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Ultima zi de înscriere este 2 iunie 2017.

„«Digitaliada» este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. Astfel, la nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului (n.red. Tehnologia Informației și Calculatoarelor) pentru elevii claselor V-VIII”, arată un comunicat de presă.

Competiţia are loc anual și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII. Cele mai originale materiale digitale sunt premiate cu echipamente electronice și IT.

Dosarele pentru înscrierea la concurs trebuie depuse în format electronic, la adresa: info@digitaliada.ro sau trimise prin poștă cu confirmare de primire până la data de 2 iunie a.c., data poștei, la adresa: Asociația Societatea Online, Strada Nicolae Filipescu nr. 53-55, Etaj 3, camera 65, București, sector 2. Pe plic se va menționa „Înscriere în Competiția de selecție a școlilor, proiectul Digitaliada (an școlar 2017-2018)”.

Printre condițiile de participare se găsesc și faptul că școala trebuie să aibă sprijinul Primăriei pentru implementarea proiectului, manifestat printr-un acord scris, dar și acordul scris al Inspectoratului Școlar Județean pentru derularea proiectului în respectiva școală.

Condiţiile detaliate de înscriere și metodologia de completare a aplicaţiei sunt disponibile pe www.digitaliada.ro/scolile-digitaliada.

Proiectul „Digitaliada” este organizat de Fundația Orange și se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.