ACTUALITATE 23 februarie 2018

20 de indicatoare luminoase, montate la trecerile de pietoni din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 642 vizualizări

Primele semne rutiere speciale sunt deja montate pe străzi circulate din reședința de județ

Primăria Sfântu Gheorghe a început montarea unor indicatoare rutiere luminoase în preajma celor mai periculoase treceri de pietoni din oraș. În total, 20 de astfel de semne rutiere vor fi amplasate în oraș.

„Am comandat 20 de indicatoare. Le montăm la acele treceri de pietoni care sunt cele mai frecventate și periculoase, adică unde se întâmplă cele mai multe accidente. Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 chiar dacă am pus acele limitatoare de viteză înaintea trecerilor de pietoni, și așa se întâmplă accidente. Nici cu indicatoarele rutiere nu o să scăpăm, dar este un element în plus care să ne atenționeze”, a declarat, pentru „Observatorul de Covasna”, administratorul public al orașului, .

O parte dintre indicatoarele luminoase sunt alimentate cu energie electrică de la stâlpii de iluminat public, iar altele funcționează cu ajutorul panourilor solare.

Numărul accidentelor rutiere la trecerile de pietoni a crescut îngrijorător în ultima perioadă. Dacă în primele 11 luni ale anului 2016 numărul accidentelor petrecute pe marcajele pietonale de pe raza județului Covasna s-a ridicat la 12, în aceeași perioadă a anului 2017 numărul a sărit de 21.

Neatenția, graba, numărul tot mai mare de autoturisme sau cine știe ce alte motive greu de înțeles, atât de partea șoferilor, cât și de partea pietonilor, au făcut deja anul trecut 18 victime cu răni ușoare, respectiv altele trei cu răni grave, în urma celor 21 de accidente întâmplate chiar pe trecerile de pietoni din județul Covasna, potrivit datelor oferite de IPJ Covasna ziarului „Observatorul de Covasna”, în la sfârșitul anului trecut.

Comparativ cu primele 11 luni ale anului 2016, statistica județeană arată că s-au înregistrat 12 accidente în același context, respectiv în zona trecerilor de pietoni, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața și alte 13 au fost rănite ușor.

Montarea indicatoarelor a început în cursul acestei săptămâni. Câteva dintre acestea pot fi văzute deja pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, dar și pe strada Lunca Oltului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.