ACTUALITATE 6 aprilie 2020

19 covăsneni cu SARS-Cov2, internați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 5307 vizualizări

Încă patru persoane sunt suspecte și așteaptă rezultatele

Statistica Spitalului Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe arată că luni, 6 aprilie, la ora 13:00, 19 pacienți confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS – Cov2 erau internați la unitatea spitalicească, dintre care o persoană este în stare gravă la Terapie Intensivă. În evidența spitalului mai figurează și patru suspecți de COVID-19, dintre care doi sunt tot în stare critică la ATI.

Dintre cei internați și confirmați, patru sunt cadre medicale.

Situația de astăzi în ceea ce privește pacienții suspecți și pacienții confirmați este în felul următor: în total, avem 23 de pacienți internați, dintre care 2 sunt suspecți, 18 sunt pacienți confirmați pozitiv care se tratează pe secția înființată în această situație pentru această destinație (Boli Infecțioase). Un pacient suspect COVID este în stare critică, se află în Terapie Intensivă și doi pacienți sunt intubați tot la terapie Intensivă, din care unul suspect și unul confirmat. În perioada scursă de la ultima noastră conferință de presă, adică 2 – 6 aprilie ora 13:00 avem în plus șase pacienți externați, asta înseamnă că numărul pacienților vindecați și externați de la data începerii activității în această privință în spitalul nostru s-a ridicat la 10 persoane”, a spus luni, într-o conferință de presă, managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert.

Pacienții care sunt la Terapie Intensivă au peste 65 de ani și boli cardiace asociate, spun reprezentanții spitalului.

Pacientul internat la ATI (n.red. confirmat) este același ca și la ultima discuție. Starea lui este nemodificată. Pentru ceilalți pacienți de la ATI, tot intubați, avem două rezultate neconcludente, astăzi s-au recoltat din probe pentru test și așteptăm rezultatul mâine. Restul pacienților sunt în stare bună, patru necesită administrare de oxigen, dar nu sunt în stare gravă”, a spus și directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

Acesta a mai punctat că s-a testat personalul de pe Secția de Boli Infecțioase, care se ocupă de tratamentul persoanelor infectate, iar rezultatele au fost negative.

Dacă folosesc materialele de protecție și au grijă de ei, sunt negative”, a punctat doctorul.

Totodată, cei doi reprezentanți ai spitalului au precizat și că nu toate persoanele infectate cu SARS-Cov2 necesită internare în spital, ceea ce înseamnă că dacă sunt condiții de carantină acasă, cei care sunt confirmați și nu au simptome pot rămâne acasă.

Totodată, cifra totală pe județ, de 52, îi cuprinde și pe cei vindecați, dar și persoana decedată, adică toți covăsnenii al căror rezultat la testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv de când a început pandemia.

Există și pacienți izolați la domiciliu”, a precizat dr. Roșu, în vreme ce managerul de spital a punctat că „cifra aceasta de 23 în total este despre cei care sunt astăzi, ora 13:00, în spital”.

Reprezentanții Spitalului Județean au spus și că în prezent nu sunt motive de panică și că situația din județ este sub control.

Nu este nevoie de panică, sunt cazuri sporadice, care nu dau în momentul de față semne de întrebare sau motive de îngrijorare” , a mai spus András-Nagy Róbert. 

52 de cazuri în total, 246 de persoane în carantină

Statistica de luni a autorităților județene arată că „până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul județului, au fost confirmate 52 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De asemenea, în carantină instituționalizată se află 246 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1294 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la ultimul comunicat, au ieșit din autoizolare 164 persoane”, arată Prefectura Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.