ACTUALITATE Acum 2 zile, 3 ore

1,7 milioane lei pentru etapa a doua a extinderii UPU Sfântu Gheorghe

de Ana Chiricescu | 416 vizualizări

Proiectul de extindere a Unității de Primire Urgențe și amenajare a căii de acces pentru ambulanțe la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a intrat în a doua etapă. Peste 1,7 milioane de lei, din care peste 500.000 de lei din fonduri nerambursabile, au fost alocați prin Programul Sănătate în Regiunea Centru. 

 Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a informat printr-un comunicat de presă trimis redacției covasnamedia.ro că „au fost semnate cinci noi contracte de finanțare ce vizează unități medicale din municipiile Târgu Mureș, Făgăraș, Sfântu Gheorghe din județul Covasna, orașul Cisnădie din județul Sibiu și orașul Zărnești din județul Brașov. Valoarea totală a proiectelor finanțate depășește 44 milioane de lei, din care peste 27 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

În cazul municipiului Sfântu Gheorghe, proiectul completează și finalizează seria de lucrări de reabilitare și modernizare desfășurate până în prezent. Unitatea de Primire Urgențe (UPU) va funcționa într-o clădire modernă, dotată cu spații și echipamente conforme cu cerințele și normele actuale pentru serviciile de urgență.

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a primit în administrare noua clădire UPU, de la Consiliul Județean Covasna, în data de 28 august, după o decizie luată în cadrul ședinței ordinare.

Noua unitate de urgențe are suprafața construită la sol de 788,1 mp și suprafața construită desfășurată de 788,1 mp. Aceasta include spații destinate examinării radiologice, resuscitării, ortopediei, consultațiilor pediatrice și facilități accesibile pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul cu titlul „Extinderea unității de primire urgențe și amenajare cale de acces ambulanțe la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe - Etapa 2” vizează îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor de urgență. Cei 1,7 milioane de lei vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale. 

În același comunicatul de presă trimis de ADR se mai arată că Programul Operațional Sănătate este unul dintre cele 16 finanțate din fondurile Politicii de Coeziune în perioada 2021-2027 în România. Acesta are un buget total de 5,88 miliarde de euro.

Conform aceluiași comunicat celelalte 4 proiecte sunt care au primit finanțare sunt:

  • Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș - Etapa II”, cu un buget de peste 4 milioane lei. Peste 3 milioane sunt nerambursabili;
  • Proiectul „Creșterea siguranței pacienților în structurile spitalicești publice care utilizează fluide medicale” desfășurat la Spitalul Clinic Județean Mureș, cu un buget de 21,5 milioane lei, din care peste 9 milioane sunt nerambursabili;
  • Reabilitarea,modernizarea și extinderea infrastructurii de fluide medicale, electrice și de ventilație la Spitalul Orășenesc Cisnădie”. Valoarea totală a investiției este de peste 2,3 milioane lei, dintre care 2,2 milioane sunt fonduri nerambursabile;
  • Proiectul intitulat „Creșterea siguranței pacienților prin reabilitarea și extinderea infrastructurii la Spitalul „Dr. Caius Tiberiu Spârchez” din Zărnești”, bugetul alocat este de peste 14,5 milioane lei, din care peste 12 milioane lei provin din fonduri nerambursabile.

ADR Centru are calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Sănătate, precum și rolul de a coordona și monitoriza proiectele finanțate în cadrul Programului, în Regiunea Centru.

Detalii despre extinderea clădirii UPU AICI.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.