ACTUALITATE 8 iulie 2022

15 puncte fixe de recenzare, înființate în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 942 vizualizări

Județul Covasna va avea 15 puncte fixe de recenzare. Dintre acestea, 10 vor fi în mediul urban și cinci în rural. Astfel, la Sfântu Gheorghe vor fi înființate cinci centre, la Întorsura Buzăului două și câte unul la Covasna, Târgu Secuiesc și Baraolt. Tot câte unul vor avea și localitățile Barcani, Estelnic, Chichiș, Ozun și Turia.

Aceste locații de recenzare vor funcționa după un program fix, astfel că oamenii care nu au participat la autorecenzare și nici nu pot fi găsiți acasă pentru a primi vizita recenzorului vor putea participa la recensământ mergând la un astfel de centru. 

Deocamdată. regula este că ele se adresează doar oamenilor din localitățile unde sunt înființate. Dacă se va considera că e nevoie de centre de recenzare și în alte localități, primăria va fi cea care va solicita către Direcția Județeană de Statistică înființarea, ne-a spus directorul instituției, Illés Andrea.

Dacă sunt localități unde se consideră că este imperios să se înființeze astfel de puncte, putem să înființăm și în alte localități. (...) Se vede că sunt mai multe încercări ale recenzorilor care nu ajung la persoane din n motive. Atunci Comisia Centrală a decis să înființeze aceste puncte fixe, unde persoanele au posibilitatea să se deplaseze, să nu aștepte recenzorul. (...) Important este că vor fi 15 persoane în plus care vor avea ca sarcină să stea la punctul fix și să aștepte persoanele care apelează la ele pentru recenzare”, a declarat Illés Andrea pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro. 

Tot aceasta a explicat că la centre vor lucra alți recenzori decât cei prezenți pe teren, adică celor 228 li se mai alătură 15. 

Până la data de 6 iulie a.c., la nivelul județului Covasna rata de recenzare ajunsese la 84,26%. Au mai rămas de recenzat aproximativ 31.000 de persoane. Volumul de muncă este mare, având în vedere că, teoretic, ultima zi din această etapă este 17 iulie. 

Perioada de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 a început în 31 mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.