ACTUALITATE 6 ianuarie 2022

14 pacienți COVID internați la Spitalul Județean; numărul bolnavilor e în scădere ușoară

de Iulia Drăghici - Taraș | 691 vizualizări

La Sfântu Gheorghe a scăzut din nou numărul de pacienți COVID care au nevoie de atenția medicilor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna. Dacă săptămâna trecută aici erau internați 19 pacienți confirmați și șapte suspecți, la data de 5 ianuarie a.c., ora de referință 13:00, în spital erau 14 persoane infectate cu SARS-COV-2 și cinci suspecte. 

Pe secția de Boli Infecțioase Covid sunt tratați 12 pacienți adulți, dintre care doar unul  este vaccinat. Toți au o stare de sănătate medie spre grav, transmite Spitalul Județean. 

La secțiile de Chirurgie Covid în prezent nu sunt internați pacienți testați pozitiv Covid-19.

La secția de Terapie Intensivă nu sunt, în prezent, internați pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2, în schimb sunt internați doi pacienți infectați, nevaccinați. Starea acestora de sănătate este critică, însă niciunul nu este intubat. 

În perioada 29 decembrie 2021- 5 ianuarie 2022, orele 13:00, s-au externat 11 pacienți care au fost tratați cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 4 decese asociate Covid-19, fiind vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 45 și 86 de ani, toți nevaccinați”, mai arată SJU.

În afară de săptămâna trecută, când s-a înregistrat o creștere ușoară, de mai bine de patru săptămâni, numărul pacienților COVID care ajung la Spitalul Județean era în continuă scădere. 

La nivelul județului Covasna, miercuri au fost confirmate 23 de cazuri noi, incidența fiind de 0,44/1000, tot în scădere ușoară față de ziua precedentă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.