137 de disponibilizaţi în Întorsura Buzăului
Firma de construcţii metalice SC ICCO E.M.T. SRL închide un punct teritorial de lucru din oraşul Întorsura Buzăului şi îi disponibilizează începând cu luna martie pe toţi cei 137 de angajaţi din această locaţie. „Au realizat că nu pot să susţină şi să plătească acest număr de persoane, urmând a fi disponibilizate”, a precizat directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM), Kelemen Tibor. Potrivit acestuia, firma din domeniul
O firmă de construcţii metalice desfiinţează un punct de lucru din localitate
Firma de construcţii metalice SC ICCO E.M.T. SRL închide un punct teritorial de lucru din oraşul Întorsura Buzăului şi îi disponibilizează începând cu luna martie pe toţi cei 137 de angajaţi din această locaţie. „Au realizat că nu pot să susţină şi să plătească acest număr de persoane, urmând a fi disponibilizate”, a precizat directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM), Kelemen Tibor. Potrivit acestuia, firma din domeniul construcţiilor metalice a susţinut cei 137 de angajaţi până ce au beneficiat de toate drepturile de concediu şi a pornit mai încet cu activitatea spre 2009, dar ulterior a realizat că nu poate susţine plata angajaţilor.
Serviciile de preconcediere pentru aceşti oameni vor fi asigurate în data de 10 martie, la Întorsura Buzăului.
7.149 de şomeri în judeţ
În prezent, rata şomajului la nivelul judeţului se situează la 7,78%, cu 7.149 de şomeri aflaţi în evidenţă. La aceştia se mai adaugă şi 753 de dosare pentru venit minim garantat, care urmează a fi introduse. La mijlocul lunii ianuarie, fabrica de confecţii Secuiana anunţa disponibilizarea colectivă a 160 de persoane, în prima parte a lunii februarie, din cauza problemelor economice grave cu care se confruntă. Este vorba despre 20% dintre angajaţii săi, în total la Secuiana fiind angajaţi 774 de salariaţi. „Motivele sunt scăderea comenzilor pe plan extern şi a vânzărilor pe plan intern. Pe plan extern un client mare a redus drastic comenzile”, spunea directorul Secuiana, Dobra Laszlo.
O altă disponibilizare masivă a avut loc la începutul anului, în 5 ianuarie, când de la SC Turism Covasna SA au ieşit din câmpul muncii 104 persoane. Măsura a fost luată în contextul în care două hoteluri din Covasna, aflate sub patronatul SIF Transilvania, urmează să intre în reabilitări capitale în această primăvară.
Cele trei hoteluri aflate în subordinea SIF sunt Cerbul, Căprioara şi Covasna, dintre care ultimul va fi demolat şi reconstruit. Celelalte două vor intra în reabilitare şi se vor închide temporar.
Ana Sidon