ACTUALITATE 14 martie 2018

(Update) 130 de locuințe în curs de evacuare în satul Căpeni

de Iulia Drăghici - Taraș | 6970 vizualizări

UPDATE - ora 23:30: Trei persoane imobilizate au fost evacuate prin efortul pompierilor și personal de la SAJ și transportate la spitalul din Baraolt. 

Peste 40 de echipaje ISU Covasna, 25 de la SVSU, 25 de la IJJ și 4 de la IPJ sunt la fața locului și intervin la procesul de evacuare a locuitorilor. De asemenea, sunt așteptați pompierii de la ISU Mureș și Bacău. 

 

UPDATE - ora 22:00: La nivelul ISU Covasna au fost suplimentate efectivele de salvatori, care se deplasează în satul Căpeni cu autospeciale și mijloace de transport, în sprijinul populației și autoritatilor din localitatea  Baraolt. Din ordinul IGSU au fost mobilizate 2 microbuze și 2 autocamioane de la ISU Mureș, respectiv un microbuz și un autocamion de la ISU Bacău, care să sprijine acțiunile de evacuare.

Persoanele vor fi cazate temporar la sala de sport și la căminul cultural din localitate.

Știrea inițială: Autoritățile fac apel către cetățenii din zonă  

Digul de protecție care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt din satul Căpeni al orașului Baraolt s-ar putea rupe în orice moment, anunță ISU Covasna. Aproximativ 300 de persoane din 130 de locuințe sunt în curs de evacuare. 

„Probabilitate crescută de rupere a digului de protecție care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în orașul Baraolt, sat Căpeni. La nivel local s-a dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuințe.

Facem un apel către toți cetățenii din satul Căpeni să manifeste înțelegere și să pună imediat în aplicare măsurile dispuse de autorități.

Evacuarea populației se pune în aplicare prin dispoziție a primarului.

Decizia a fost luată de autoritățile locale și prefectul județului, de comun acord cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe baza informațiilor primite de la specialiștii în gospodărirea apelor.

Potrivit datelor furnizate există posibilitatea ca digul de protecție din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore”, anunță ISU Covasna.

 

Sursă foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.