ACTUALITATE 23 aprilie 2020

(Update) 13 pui de câine aruncați, într-un sac, la gunoi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1602 vizualizări

UPDATE: Între timp, trei dintre cățeluși au pierdut lupta pentru supraviețuire. 

Doar cinci au supraviețuit; a fost nevoie de intervenția pompierilor

Opt căței abia născuți și-au găsit sfârșitul joi, sufocați, după ce au fost aruncați la gunoi, într-un container semi-îngropat, în zona străzii Luceafărului din Sfântu Gheorghe. A fost nevoie de intervenția pompierilor de la ISU Covasna pentru a scoate sacul, în care se aflau alte trei pungi, în interiorul cărora se aflau animalele aruncate. Cinci căței au supraviețuit și au fost preluați de Asociația pentru câini fără stăpân AMY

Alarma au dat-o niște martori care au auzit plânsetele cățeilor, spun pompierii.

În jurul orei 15 am primit un apel prin care se ni se comunica faptul că pe strada Luceafărului, dintr-un tomberon subteran se aud ceva plânsete de animal. Inițial cei care au sunat au crezut că este o pisică”, ne-au spus reprezentanții ISU Covasna, care au precizat că salvatorii au acționat cu o cange (cârlig metalic cu o coadă lungă) pentru a scoate sacul, pentru că nu se putea ajunge cu mâna.

După intervenție, câinii au fost preluați de organizația pentru protecția animalelor din Sfântu Gheorghe, AMY.

Erau 13 căței, dar opt deja erau sufocați. Au fost aruncați în trei pungi, într-un tomberon semi-îngropat. Erau abia născuți. Nu au nici măcar o zi. Cum au fost născuți au și fost aruncați. Eu am chemat poliția, s-a făcut constatare, acum e treaba lor mai departe. Cei cinci căței care trăiesc sunt la mine”, ne-a declarat și președintele Asociației pentru câini fără stăpân AMY, Pora Kinga.

Acum, polițiștii au început o anchetă.

„În data de 23.04.2020, în jurul orelor 16:00 Poliția Mun. Sf. Gheorghe a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că într-un tomberonul de resturi menajere, situat pe strada Luceafărului, într-o pungă din plastic  se aflau mai mulţi căţei. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de politie precum și un echipaj al ISU Covasna. În tomberon se afla o pungă din plastic în care se aflau 13 căţei, din care 8 erau morți iar 5 vii. Animalele au fost predate unui reprezentant al unei asociaţii canine din mun. Sf Gheorghe. Polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cruzime faţă de animale”, a transmis și purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.