ACTUALITATE 13 ianuarie 2022

13 pacienți COVID erau internați miercuri la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1070 vizualizări

Bilanțul săptămânal al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, prezentat miercuri, 12 ianuarie, ora de referință 13:00, a arătat că internați erau 13 pacienți COVID-19, număr în scădere față de săptămâna anterioară. Cifra privind pacienții suspecți de infecție SARS-COV-2 ajunși în grija medicilor este aceeași ca în urmă cu o săptămână, adică cinci. 

Aceștia din urmă așteaptă rezultatele testului PCR. Dintre pacienții suspecți, unul este internat la Terapie Intensivă. 

În ceea ce privește pacienții confirmați COVID, dintre cei 13, nouă sunt internați pe secția de Boli Infecțioase. La Terapie Intensivă sunt patru persoane COVID pozitive internate. 

96% dintre pacienții COVID de la Boli Infecțioase sunt în stare gravă și necesită administrare de oxigen. Unul singur este vaccinat. Avem patru pacienți pe secția de ATI, toți pe măști SIPAP. Nu avem niciun pacient intubat. Niciunul dintre ei nu este vaccinat”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, dr. Roșu Mátyás. 

În perioada 5 – 12 ianuarie a.c. au fost înregistrate două decese la pacienții COVID. Este vorba despre doi bărbați, în vârstă de 71, respectiv 97 de ani. Ambii sufereau și de alte boli, ca insuficiență respiratorie, diabet zaharat, anemie și altele.  

În același interval, 15 persoane au fost externate. 

Săptămâna trecută, la SJU Covasna erau internate 14 persoane diagnosticate cu infecție SARS-COV-2 și cinci persoane suspecte. 

La nivelul județului Covasna, miercuri au fost înregistrate 42 de cazuri noi, iar incidența a crescut la 0,92/1000, față de 0,84, cât era cu o zi înainte. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.