ACTUALITATE 31 mai 2018

13 ani de activitate a Direcției Generale Anticorupție

de Covasna Media | 482 vizualizări

La data de 30 mai Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a sărbătorit 13 ani de la înfiinţarea sa ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

În cei 13 ani de existență, instituția noastră s-a dezvoltat permanent, atât în domeniul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

În activitatea sa, Direcția Generală Anticorupție pune în practică prevederile Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, printr-o abordare trihotomică de intervenţie în domeniul anticorupţie: prevenire, educaţie şi combatere, pentru aceasta desfășurând sesiuni de instruire şi informare în rândul personalului propriu, campanii de conştientizare a societăţii civile și, atunci când este cazul, acțiuni de combatere.

Prin toate acţiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, Callcenter-ul gratuit anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct și rapid de sesizare a faptelor de corupţie, numărul putând fi apelat din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Cetăţenii judeţului Covasna care vor să sesizeze faptele de corupţie,o pot face telefonic apelând 0800.806.806, prin e-mail la adresa: covasna.dga@mai.gov.ro ori direct la sediul structurii locale, Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna,cu sediul pe str. Korosi Csoma Sandor nr. 16, telefon/fax 0267.307.490.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.