ACTUALITATE 25 iulie 2017

Cel mai lăudat primar la Consiliul Județean Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 11932 vizualizări

Un primar covăsnean, aflat la primul său mandat, a fost apreciat public de conducerea CJ Covasna pentru prestația în cadrul PNDL

Cu toate că se află la primul mandat al său ca primar, Bogdan Barbu, tânărul edil al comunei Dobârlău a fost copleșit de laude din partea conducerii Consiliului Județean Covasna. Liderii județului au apreciat efortul depus de acesta la concursul de proiecte din cadrul Programului Național de Dezvoltare locală (PNDL).

Cu toate că este o comună mică, Dobârlău a întrecut municipiul Sfântu Gheorghe la numărul de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în vederea obținerii de fonduri guvernamentale prin PNDL și a devenit astfel cea mai harnică localitate, din acest punct de vedere. Din cele 15 proiecte depuse, 12 au și primit finanțare, în valoare de peste 18 milioane de lei.

„Am evidențiat un singur primar. Pe cel de la Dobârlău. Pentru că acest om merită. (...) Este un primar tânăr, a depus 15 proiecte, dintre care 12 au fost declarate eligibile și între timp, în paralel, a pregătit și documentațiile necesare. Săptămâna trecută am semnat pentru el certificatele de urbanism, deci înseamnă că deja a demarat acele proceduri care fac ca acești bani să ajungă în locul potrivit”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, în ședința Info Județean de marți, 25 iulie.

Deși bucuros că eforturile sale și ale echipei din primărie sunt apreciate, primarul Bogdan Barbu a declarat pentru Observatorul de Covasna că adevărata provocare abia acum începe, fiind conștient de faptul că nu va fi deloc ușor să coordoneze 12 proiecte în același timp, mai ales că, dacă lucrurile vor merge tot așa, vor mai veni și alte proiecte pe fonduri europene.

„Eu am depus cât mai multe proiecte, pentru că am o grămadă de necesități în comună. Sincer, am încercat pe toate fronturile. Am depus proiecte și pentru fonduri guvernamentale, și pentru fonduri europene. Acum avem foarte mult de lucru și nici nu știu cum o să le duc la bun sfârșit pe toate. Toate proiectele sunt foarte importante pentru mine. Fiecare sat din localitate are problema lui. În general, am mizat pe infrastructură – școlară, rutieră, canalizarea, alimentarea cu apă, asfaltarea. Așa că avem mult de muncă”, ne-a declarat primarul Bogdan Barbu.

Proiectele depuse de Primăria Dobârlău și aprobate prin PNDL sunt: „Construire pod peste pârâul Dobârlăiaş şi drum de acces din DC 15 Dobârlău, sat Dobârlău” (785.000 de lei), „Demolare punte pietonală şi construire punte pietonală nouă peste pârâul Dobârlăiaş (275.000 de lei), „Demolare şcoală şi construire imobil nou şcoală primară sat Valea Dobârlăului” (969.000 de lei), „Demolare şi construire pod peste pârâul Dobârlăiaş zona La Bobeş, sat Lunca Mărcuşului” (581.000 de lei), „Modernizare DC 15, Km 0+000-Km 4+500”(7,7 milioane de lei), Modernizare DC 27A, Km 0+000-Km1+700, sat Lunca Mărcuşului ( 2,2 milioane de lei), „Pod peste pârâul Finişoara pe drum comunal” (333.000 de lei), „Reabilitare, modernizare şi extindere grădiniţă sat Dobârlău” (923.000 de lei), „Reabilitare, modernizare şi extindere sediu primărie, sat Dobârlău, comuna Dobârlău” (1,2 milioane de lei), „Reabilitare, modernizare şi extindere Şcoala Gimnazială Dobârlău” (1,7 milioane de lei), „Reabilitare, modernizare şi extindere Şcoala primară sat Lunca Mărcuşului” (740.000 de lei) și „Reabilitare, modernizare şi extindere şcoala primară sat Mărcuş” (984.000 de lei).

„Sper să îmi duc toate proiectele la bun sfârșit și comuna să arate cum mi-am dorit întotdeauna, adică să fim puși la punct atât cu infrastructura școlară, cât și cu apa, canalizarea și asfaltarea, dar și să dezvoltăm turismul. Aș vrea de toate, dar pentru că nu se pot face deodată, le luăm pe rând”, ne-a mai spus primarul din Dobârlău.

 

Teme articol: primar proiecte Dobârlău PNDL
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.