ACTUALITATE 21 octombrie 2020

125.000 de măști pentru diverse categorii sociale, distribuite la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 775 vizualizări

Printre beneficiari se numără persoanele cu handicap și pensionarii 

O parte dintre cele 125.000 de măști primite de la Guvern au ajuns deja la locuitorii din Sfântu Gheorghe care erau trecuți pe liste. Celelalte vor fi distribuite în zilele următoare cu ajutorul voluntarilor din cadrul organizațiilor nonguvernamentale, spun autoritățile locale. 

Distribuirea pachetelor a câte 50 de măști de persoană a început încă de luna trecută. În total, 125.000 de măști vor ajunge la persoanele din Sfântu Gheorghe care fac parte din categoriile sociale vulnerabile.  

„În cazul acesta nu vorbim numai de persoanele cu deficiențe. Indiferent de ce grad au, ei primesc aceste măști, dar și vârstnicii din localitate vor primi măști asigurate de Guvernul României. Este vorba despre persoane cu deficiențe, indiferent în ce categorie intră. Singura condiție este că nu au voie să aibă alt venit decât indemnizația lor, stabilită prin lege. Oferim și pensionarilor acest ajutor. Nu mai este condiția aceea de 70+, cum era inițial. Acum vor primi acei pensionari ai căror venituri în luna august nu au trecut de 704 lei. Dăm și acelor persoane care primesc ajutor social, deci a căror venit este compus doar din acest ajutor și acelor familii care primesc ajutorul de familie”, ne-a spus consilierul local Tischler Ferenc. 

Totodată, voluntarii vor distribui pachetele cu măști la domiciliul persoanelor care nu se pot deplasa din cauza vârstei sau a handicapului. 

„Noi am cerut la început, când am distribuit primele măști, ca cei care au posibilitatea, să vină să le ia de la Direcția de Asistență Socială. Foarte mulți au luat, dar având în vedere situația epidemiologică actuală, am luat decizia ca să rugăm organizațiile nonguvernamentale să ne ajute, pentru că majoritatea celor care nu le-au luat sunt foarte vârstnici și persoane cu deficiențe. S-ar putea ca din cauza că se deplasează greu, încă n-au reușit să ajungă să ia măștile, dar cu ajutorul acestor organizații intenționăm ca în următoarele zece zile să le distribuim”, ne-a spus Tischler Ferenc.

Unul dintre locuitorii din reședința de județ spune că măștile de protecție gratuite sunt binevenite, mai ales în contextul în care numărul cazurilor de infectare este în creștere. 

„Astăzi am primit și noi. Gestul e chiar binevenit, mai ales pentru persoane cu dizabilități, care sunt mai vulnerabile. Cred că ar fi bine ca cei care au nevoie și nu au acces la măști să primească un astfel de ajutor lunar, mai ales că se vede că o să fie din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăviri și în perioada următoare. Deci trebuie să fim pregătiți”, ne-a spus fratele unui copil cu dizabilități din Sfântu Gheorghe. 

Măștile pot fi ridicate la Sfântu Gheorghe, pe str. Fabricii nr. 41, cu actele de identitate originale, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9:00 și 14:00, tel. 0267312111. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.