ACTUALITATE 16 mai 2017

Locul II la un festival internațional pentru solista Mălina Boricean

de Iulia Drăghici - Taraș | 4747 vizualizări

Tânăra solistă de muzică populară din Sita Buzăului, Mălina Boricean, a obținut locul II, un rezultat de excepție, la festivalul internațional „Mărul de Aur”, desfășurat în 12 – 14 mai Teatrul de vară „Radu Beligan” din Bacău, eveniment la care au participat 200 de concurenți din 14 țări.

Din juriu au făcut parte personalități de seamă din domeniul muzical din Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Italia. Printre aceștia s-au numărat și interpretul de muzică populară George Cojocărescu, compozitorul Marcel Iorga, interpreta de muzică ușoară Carmen Rădulescu sau interpretul de muzică ușoară Tudor Turcu. Președintele juriului a fost muzicologul, directorul general al Filarmonicii Naționale din Chișinău și maestrul în arte, Svetlana Bivol.

Calificarea Mălinei Boricean la acest concurs vine ca urmare a rezultatului pe care tânăra l-a obținut, respectiv locul III, la festivalul „Cântec drag din plai străbun” din Vaslui, organizat la sfârșitul lunii aprilie.

„Festivalul concurs de la Vaslui „Cântec drag din plai străbun”, a atras după el un alt festival concurs  intitulat „Mărul de Aur”/„Golden Apple”. Deşi preselecțiile acestui festival se încheiaseră, doamna Inna Bobeica, membru al juriului de la concursul de la Vaslui, dar totodată și directorul și producătorul concursului „Mărul de Aur”, mi-a oferit ocazia de a mă înscrie la acest festival. Până anul acesta, festivalul avea loc la Chișinău, dar acum s-a mutat la Bacău. Festivalul s-a desfășurat sub motto-ul „Suntem talentați la fel” și au participat peste 200 de concurenți din 14 țări,inclusiv România. Au evoluat soliști vocali, grupuri, atât la muzică ușoară, cât și la muzică populară. La acest concurs au putut participa și copii cu nevoi speciale. (...) În urma prestației mele am obținut locul II. Au fost trei zile frumoase. Cireașa de pe tort a fost întâlnirea cu marele maestru Nicolae Botgros și cu orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dar și cu interpretul de muzică populară Ion Paladi. Sunt bucuroasă că am mai adăugat încă un premiu în palmaresul meu. Mulțumesc juriului pentru apreciere și doamnei Inna Bobeica pentru că mi-a oferit ocazia de a participa la acest festival. Acest premiu este foarte important pentru mine, dar faptul că am întâlnit orchestra „Lăutarii” din Chișinău într-un concert live a fost încă un vis împlinit”, ne-a spus Mălina Boricean.

Mălina, în prezent elevă în clasa a VII-a la Școala Generală „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, este absolventa Şcolii de Arte „Tiberiu Brădiceanu” din Braşov.

Anul trecut, tânăra solistă a obținut, printre altele, Premiul de Excelenţă la Festivalul Concurs de Interpretare „ArtBraşov Estival”, Locul I la secțiunea de interpretare vocală dedicată claselor V–VIII şi locul I la secţiunea „Pricesne”, ambele obținute la Festivalul concurs de tradiții populare „Vatra Satului”, organizat în localitatea Teliu din judeţul Braşov, dar și Premiul I la Festivalul Național de muzică pentru copii și tineret Ecoul Pietrei Craiului „Tavi Bălășcău”, desfășurat în localitatea brașoveană Zărnești.

Cu fiecare participare la festivaluri și concursuri, palmaresul Mălinei Boricean crește văzând cu ochii, asemenea convingerii noastre că tânăra va duce cu succes mai departe muzica populară românească.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.