ACTUALITATE 15 mai 2017

Protest spontan pe termen nelimitat la Finanțele Publice

de Iulia Drăghici - Taraș | 2392 vizualizări

Angajații ANAF Covasna și cei din toată țara protestează din cauza legii salarizării

Direcția Generală a Finanțelor Publice din județul Covasna s-a alăturat protestului spontan masiv lansat la nivel național de angajații Ministerului Finanțelor Publice din cauza noii legi a salarizării, care, spun aceștia, prevede scăderi salariale de până la 20% pentru angajații din acest sector. La Sfântu Gheorghe, angajații au oprit luni, 15 mai, programul de lucru pe termen nelimitat și au ieșit pe holurile instituției.

Ca răspuns la greva spontană a angajaţilor din Finanţe, Ministerul Muncii a transmis că vor fi afectate doar salariile personalului din conducere, care „sunt în prezent foarte mari”, dar cu toate acestea protestele au continuat în toată țara.

La grevă au luat parte luni aproximativ 22.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice.

„Sindicatul Național al Funcționarilor Publici informează opinia publică cu privire la protestele spontane care s-au declanșat la nivelul sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice, motivat de faptul că prin noul proiect de act normativ privind salarizarea personalului bugetar sunt prevăzute scăderi salariale de până la 20% din salariul actual. Totodată, precizăm că proiectul legii salarizării încalcă grav prevederile Constituției României prin nerespectarea Deciziei CCR nr. 794/2016, care prevede că Guvernul și Parlamentul trebuie să emită soluția legislativă pentru îndepărtarea discriminării salariale din autoritățile și instituțiile publice, în sensul echivalării salariilor pe funcții publice similare, la nivelul întregii familii ocupaționale indiferent de instituția din care fac parte”, se arată într-un comunicat al Sindicatul Național al Funcționarilor Publici.

Aceeași sursă notează că acest protest, inițiat de angajați, are o perioadă nedeterminată de timp, iar acest lucru ar putea duce la „blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul”.

Teme articol: salarii greva finante ANAF
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.