ACTUALITATE 7 ianuarie 2020

11 victime ale accidentelor rutiere au ajuns la spital în ultima săptămână

de Iulia Drăghici - Taraș | 1138 vizualizări

Creșterea e alarmantă, având în vedere că în statistica din perioada precedentă figura o singură victimă

Prima săptămână din 2020 a însemnat vizite neașteptate la urgențe pentru 11 persoane, victime ale accidentelor rutiere. Este un număr uluitor de mare, având în vedere că în urmă cu doar o săptămână, la spital a ajuns o singură persoană ca urmare a neatenției de pe șosele. 

Printre victimele înregistrate în perioada 30 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020  s-a numărat și o fetiță de numai 8 ani, acroșată de o mașină în timp ce traversa strada prin loc nepermis, potrivit polițiștilor. 

În data de 03.01.2020, în jurul orei 16:00, Poliţia Orașului Întorsura Buzăului a fost sesizată prin apel 112 despre producerea unui accident rutier soldat cu victimă  pe DN 13E pe raza localității Barcani. 

Polițiștii s-au deplasat la faţa locului constatând faptul că un bărbat în vârstă  de 62 ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Întorsura Buzăului – Zagon, a surprins și a accidentat ușor o minoră în vârstă de 8 ani, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului, în fugă și fără să se asigure. 

Minora a fost transportată la o unitate medicală unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind rănită ușor.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop rezultatul fiind negativ și i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Covasna într-un buletin de presă. 

Accidente au mai fost și pe DN 12, în afara localității Bixad, pe DN10, pe raza localității Sita Buzăului la limita cu județul Buzău, pe DJ 112, pe raza localităţii Ilieni sau pe DN 12 în zona km 16, în Sfântu Gheorghe. 

În toate cazurile, mai grave sau mai puțin grave, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandările polițiștilor pentru participanții la trafic sunt: 

Conduceți responsabil! În cazul în care ați consumat alcool nu conduceți vehicule! Conducerea unui vehicul sub influența  băuturilor  alcoolice vă pune viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic în pericol grav.

Respectați cu strictețe normele legale privind circulația vehiculelor pe drumurile publice și circulați cu viteză adaptată condiţiilor din trafic și la evenimentele publice organizate în oraș!

Înainte de a porni la drum informați-vă temeinic cu privire la condițiile atmosferice și de drum, și asigurați-vă că mașina și toate instalațiile (iluminare, semnalizare, climatizare, dezaburire, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz) sunt în stare bună de funcționare.

Păstrați-vă calmul în trafic și fiți politicoși față de ceilalți participanți la trafic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.