ACTUALITATE 17 iulie 2016

11 formații la a 25-a ediție a Festivalului Fanfarelor

de Sever Ioan Miu | 477 vizualizări

11 formații din Ungaria și România iau parte la Festivalul Fanfarelor, care a început vineri, 15 iulie, la Reci. Sâmbătă și duminică, mai multe fanfare au cântat în centrul orașului Sfântu Gheorghe.

Printre acestea s-au numărat fanfara din Sânsimion (Harghita), fanfarele orașelor ungare Pécs și Szentes și fanfara „Valurile Dunării“ din Galați. Prezența fanfarei gălățene este o „noutate (...) până acum numai dinspre vest au venit la noi. E un eveniment de mare anvergură“, ne-a declarat primarul comunei Reci, Dombora Lehel-Lajos. Alte trei fanfare au cântat sâmbătă în parcul comunei Reci. Tot la Reci, duminică a avut loc o defilare și un concert al fanfarelor.

„În primul rând la noi în Reci avem fanfară din anii 30. Vorbim de o tradiție. A 25-a ediție e numai un reper, în rest noi, pe parcursul a celor 25 de ani, nu numai că avem fanfară ci, chiar dacă este o comună mică (...) s-a format un centru de educare, un centru unde se întâlnesc fanfarele, într-o perioadă aveam și formări pentru dirijori. Foarte mulți dirijori au învățat la noi meserie. Din păcate în urmă cu patru ani l-am pierdut pe profesorul Kelemen Antal, cel care a dat viață acestei fanfare și acestui centru, dar ne bucurăm că avem o generație nouă“, a mai spus primarul comunei Reci.

Luni, festivalul se încheie cu o cină festivă la Reci la care participă membrii fanfarelor. Formațiile vor părăsi comuna marți.

fuvosok 02

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.