ACTUALITATE 9 iulie 2015

11 candidați absenți și alți 11 retrași de la examenul de definitivat

de Mirela Cara | 130 vizualizări

Joi a început examenul de definitivat, o probă obligatorie pentru cei care urmăresc să-și construiască o carieră în învățământul preuniversitar.

În general, proba de definitivat durează 4 ore, timp în care candidații trebuie să rezolve subiecte de specialitate din metodica predării, pedagogie și elemente de psihologia educației. În urma examenului de definitivat, sunt considerați admiși numai acei candidați a căror notă este minimum 8. Candidații care nu reușesc să treacă de proba definitivatului nu pot fi angajați în învățământ pe o perioadă nedeterminată, însă ei au dreptul să susțină din nou examenul, într-o sesiune ulterioară.

Examenul de definitivat de anul acesta s-a desfășurat în 42 de centre, câte unul în fiecare județ și în municipiul București. Centrul județului Covasna a fost stabilit la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe.

Conform informațiilor primite de la inspectorul școlar general adjunct, Marcela Ștefu, la examenul de definitivat s-au înscris 86 de persoane dintre care 11 au fost absente și alte 11 s-au retras. Astfel, au mai rămas doar 64 de lucrări care vor fi trimise către centrele de evaluare.

Rezultatele finale ale concursului se vor afla doar în ziua de 18 iulie. Certificatele de acordare a definitivării în învățământ le vor fi înmânate candidaților care vor lua examenul la data de 1 septembrie, conform calendarului de defășurare a concursului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.