ACTUALITATE 22 aprilie 2022

10 sfaturi pentru un Paște în siguranță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1357 vizualizări

Peste 400 de polițiști și jandarmi covăsneni vor fi în teren de sărbătoarea Învierii 

Pentru ca bucuria sărbătorilor de Înviere să nu ne fie stinsă de întâmplări nefericite, sunt câteva aspecte de care putem să ținem cont.​  

Aproximativ 280 de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, dar și peste 120 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Covasna vor fi la datorie în perioada 22-25 aprilie a.c., pentru a se asigura că ordinea și liniștea publică sunt respectate. Pe lângă aceștia, zilnic peste 50 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna încadrează mijloacele tehnice și sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență și stingerea incendiilor în caz de nevoie. 

Dar până să avem ajutorul oamenilor legii, putem și noi să ne asigurăm că nu vom întâmpina probleme. În acest context, purtătorii de cuvânt ai IPJ, IJJ și ISU Covasna au oferit, joi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Prefectură, câteva recomandări pentru sărbători fericite fără probleme. 

Redăm în continuare 10 dintre cele mai importante. 

  1. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse.
  2. Nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor. E bine să acordați o atenție sporită și persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
  3. Pentru siguranța locuinței și a bunurilor dumneavoastră, în cazul în care părăsiți domiciliul, asigurați-vă temeinic că ați închis ușile și ferestrele casei, inclusiv cele ale anexelor locuinței. 
  4. Polițiștii recomandă să evitați să postați fotografii și informații pe rețelele de socializare despre locația în care vă aflați. 
  5. În timpul slujbelor religioase, credincioșii trebuie să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine şi păr, icoane și obiecte de decor care ar putea lua foc.
  6. Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice. Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimuli optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.
  7. În așteptarea unor valori crescute ale traficului rutier, pentru reducerea riscului de a fi implicați în evenimente rutiere, respectați cu strictețe limitele de viteză impuse pe sectorul de drum pe care circulați și manifestați prudenţă crescută în trafic.
  8. Aveţi grijă unde ţineţi banii sau cardurile. Buzunarul din spatele pantalonilor sau poşeta deschisă sunt întotdeauna vulnerabile. 
  9. Dacă sunteți însoțiți de copii, aceștia trebuie supravegheați permanent cu atenție. 
  10. Cei care se încumetă la expediții în zonele montane trebuie să se asigure că sunt echipați corespunzător. 

Este util de precizat și că pentru prevenirea producerii unor evenimente negative, polițiștii și jandarmii vor fi prezenți în zona lăcașelor de cult, a gărilor, autogărilor, centrelor comerciale, a târgurilor de sărbători, a piețelor publice. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.