„Joia gurmanzilor“, la Sfântu Gheorghe
Opt restaurante din municipiul Sfântu Gheorghe au anunţat că vor participa la „Joia gurmanzilor“, o acţiune organizată de Asociaţia lucrătorilor din alimentaţia publică (SVESZ), în scopul perpetuării unui obicei străvechi legat de postul Paştelui, dar şi în scopul atragerii unui număr mai mare de clienţi.
Preşedintele Asociaţiei, Kovacs Istvan, a declarat că restaurantele care participă la această acţiune programată pe data de 23 februarie vor oferi reduceri de 50% la preparatele á-lacarte.
„Nota de plată porneşte cu o reducere de 50% şi aşa va fi toată ziua. Să ştiţi că pentru noi chiar nu merită din punctul de vedere al profitului, dar merită din alt punct de vedere, pentru că vrem să obişnuim oamenii să vină la restaurant, să capete această cultură, nu să mănânce gustări la colţul străzii“, a declarat Kovacs Istvan, care a menţionat că în ultimii ani, pe fondul crizei, numărul clienţilor a scăzut cu 30-40%.
Grubisics Levente, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat că „Joia gurmanzilor“ continuă o tradiţie legată de postul Paştelui.
„Înainte de a intra în post mai e o zi în care poţi mânca pe săturate (...) Anul trecut, în „Joia gurmanzilor“, numărul clienţilor a crescut cu aproape 400%“, a mai spus Grubisics.