ACTUALITATE 29 noiembrie 2012

„Tu decizi! Votează legal!”

de Covasna Media | 517 vizualizări

Tu decizi! Voteaza legal!

Cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare, personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Covasna a intensificat activităţile şi acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei de informare şi de conştientizare a „Tu decizi! Votează legal!”.

În cursul zilelor de marţi şi miercuri, poliţiştii covăsneni au continuat activităţile de afişare a materialelor campaniei în locurile intens circulate (gări, autogări, pieţe, magazine alimentare etc.) şi au distribuit pliante cetăţenilor prezentându-le, cu această ocazie, prevederile cadrului legal privind exercitarea dreptului de vot precum şi riscurile la care se expun în cazul nerespectării prevederilor legale.

Aceste materiale prezintă prevederile articolului 55 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi anume:

Aliniatul 1: Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Aliniatul 2: Tentativa se pedepseşte.

În cele două săptămâni de campanie la nivelul judeţului Covasna s-au distribuit un număr de 509 afişe şi 1916 fluturaşi. Campania va continua şi în zilele următoare.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot accesa site-ul www.votlegal.mai.gov.ro

Teme articol: MAI vot ilegal
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.