ACTUALITATE 6 noiembrie 2008

„Mi-am omorât mama!”

de Covasna Media | 1614 vizualizări

Marţi, spre seară, Ladislau (Laci) Dambra din Chilieni a venit până în Sfântu Gheorghe să-şi viziteze mama. Bărbatul de 59 de ani era băut şi cearta pe tema averii familiei n-a fost departe. Într-un moment de furie acesta a luat un cuţit din bucătărie şi i-a tăiat gâtul femeii de 82 de ani. În nici două ore de la comiterea crimei Ladislau a bătut la uşa poliţiei anunţând că şi-a omorât mama. Vecinii spun ca în capătul culoarului întunecos şi igrasiat în care victima îşi ducea bătrâneţile era linişte. Unii dintre ei au aflat despre crima abia a doua zi, deşi seara locul fusese împânzit de criminalişti. Nu s-ar fi aşteptat la una ca asta, întrucat fiul victimei le păruse o fire liniştită chiar şi atunci când mai bea câte o bere la cârciuma din apropiere. Mai puţin surprins a fost vecinul de palier al victimei, Csabibacsi. El spune că victima i-ar fi mărturisit în repetate rânduri ca „îi este frică de Laci“, deoarece întotdeauna venea în ...

Marţi, spre seară, Ladislau (Laci) Dambra din Chilieni a venit până în Sfântu Gheorghe să-şi viziteze mama. Bărbatul de 59 de ani era băut şi cearta pe tema averii familiei n-a fost departe. Într-un moment de furie acesta a luat un cuţit din bucătărie şi i-a tăiat gâtul femeii de 82 de ani. În nici două ore de la comiterea crimei Ladislau a bătut la uşa poliţiei anunţând că şi-a omorât mama.

"Îi era frică de Laci"

Vecinii spun ca în capătul culoarului întunecos şi igrasiat în care victima îşi ducea bătrâneţile era linişte. Unii dintre ei au aflat despre crima abia a doua zi, deşi seara locul fusese împânzit de criminalişti. Nu s-ar fi aşteptat la una ca asta, întrucat fiul victimei le păruse o fire liniştită chiar şi atunci când mai bea câte o bere la cârciuma din apropiere. Mai puţin surprins a fost vecinul de palier al victimei, Csabibacsi. El spune că victima i-ar fi mărturisit în repetate rânduri ca „îi este frică de Laci“, deoarece întotdeauna venea în vizită în stare de ebrietate şi cu scopul de a obţine bani pentru băutură. Csabi-bacsi mai ştie că bătrâna s-a mutat în oraş deoarece Ladislau a incendiat, într-un acces de furie, casa în care locuiau împreună şi că de pe urma faptei s-a ales cu câteva luni de închisoare. Omul are chiar mustrări de conştiinţă la gândul că dacă ar fi auzit ceva şi ar fi intervenit în timp util putea să o scape pe vecina de la moarte.

Şoc şi groază

Vestea uciderii lui Sarika-neni, cum era cunoscută bătrânica, i-a luat prin surprindere şi pe locuitorii din Chilieni, deoarece nimeni nu aflase încă de crima atroce care s-a petrecut. Dambra Ladislau are rude în satul Chilieni care ne-au declarat că bărbatul era cunoscut pentru accesele sale de violenţă. Conflictul de marţi seara se pare că a fost declanşat de unele dispute mai vechi, privind averea familiei. Un văr de-al criminalului, Dambra Bela, spune chiar că Ladislau nu era la prima ispravă. În urmă cu câţiva ani a incendiat bucătăria de vară şi i-a ameninţat cu un topor pe pompierii care au încercat să intervină în vremea pe când locuia la Micfalău, cu familia. Acesta susţine că Ladislau nu a fost niciodată intimidat de poliţişti sau de forţele de ordine şi că de fiecare dată sfârşea prin a se preda singur Poliţiei.

Infractor recidivist

Şeful Poliţiei Covasna, Corneliu Câmpeanu, ne-a declarat că bărbatul avea antecedente penale. „Anul acesta este singurul caz de crimă pe raza municipiului Sfântu-Gheorghe. Acest tip de crimă este destul de caracteristic pentru această zonă, unde conflictele intrafamiliale se află la ordinea zilei“, a mai spus comisarul şef Corneliu Câmpeanu. Ladislau Dambra urmează a fi cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat şi riscă o pedeapsă de 25 de ani după gratii.

Bianca Stupu, Adrian Urse

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.