ACTUALITATE 28 noiembrie 2008

„Fiecare persoană care trece pragul hotelului Park şi al restaurantului este la fel de importantă şi specială pentru mine”

de Covasna Media | 395 vizualizări

Sunt cuvintele care îl de finesc şi reflectă personalitatea omului de afaceri Kovacs Istvan (S.C. Seft S.R.L.), admi nistratorul frumosului Complex hotel - restaurant Park.

- Dle Kovacs, spuneţi-ne în câteva cuvinte istoria acestui amplasament şi, de ce nu, povestea dumneavoastră.

- Construit în anul 1967, complexul este amplasat într-o oază de linişte, într-o frumoasă grădină, departe de aglomeraţia şi agitaţia municipiului Sfântu Gheorghe. Arhitectura hotelului care combină acum într-un mod fericit rusticul cu modernul, a deservit, înainte de anul 1989, gospodăria de partid, respectiv a Partidului Comunist Român. Cât despre mine, am terminat liceul Economic şi de Drept Administrativ în anul 1985, an în care am şi fost „chemat la oaste”, la Râmnicu-Sărat, perioadă benefică pentru pregătirea mea viitoare, în timpul serviciului militar obţinând diplomă de bucătar şi recomandare pentru angajarea mea ulterioară în cadrul unei unităţii militare pe acest post. Revoluţia din 1989 m-a prins în postura de ospătar în restaurantul hotelului Park, ocupaţie la care am renunţat în anul 1990 ...

Sunt cuvintele care îl de finesc şi reflectă personalitatea omului de afaceri Kovacs Istvan (S.C. Seft S.R.L.), admi nistratorul frumosului Complex hotel - restaurant Park.

- Dle Kovacs, spuneţi-ne în câteva cuvinte istoria acestui amplasament şi, de ce nu, povestea dumneavoastră.

- Construit în anul 1967, complexul este amplasat într-o oază de linişte, într-o frumoasă grădină, departe de aglomeraţia şi agitaţia municipiului Sfântu Gheorghe. Arhitectura hotelului care combină acum într-un mod fericit rusticul cu modernul, a deservit, înainte de anul 1989, gospodăria de partid, respectiv a Partidului Comunist Român. Cât despre mine, am terminat liceul Economic şi de Drept Administrativ în anul 1985, an în care am şi fost „chemat la oaste”, la Râmnicu-Sărat, perioadă benefică pentru pregătirea mea viitoare, în timpul serviciului militar obţinând diplomă de bucătar şi recomandare pentru angajarea mea ulterioară în cadrul unei unităţii militare pe acest post. Revoluţia din 1989 m-a prins în postura de ospătar în restaurantul hotelului Park, ocupaţie la care am renunţat în anul 1990 când am trecut pe funcţia de gestionar, complexul funcţionând până în anul 1992 ca societate agroindustrială. La 1 noiembrie 1992 am înfiinţat firma S.C. SEFT SRL luând societatea în locaţie de gestiune. Am dat examen de 5 ori la facultate, de două ori la Drept şi de 3 ori la ASE. Dar sorţii mi-au fost potrivnici. Cum să administrez şi cum să supravieţuiesc în acest mediu dur al industriei ospitalităţii am învăţat din mers, din mersul uneori poticnit, alteori săltăreţ al afacerii pe care încercam să o derulez. Primul împrumut la bancă a fost în valoare de 100.000 de lei, împrumut pe care l-am garantat băncii cu casetofonul, video-ul şi alte valori pe care le aveam acasă în acea vreme, împrumut necesar pentru achiziţionarea restaurantului în anul 1994. Timp pentru propria mea persoană am avut şi am foarte puţin. Sunt mulţumit de mediul de afaceri actual şi ştiu că secretele pentru a răzbi sunt munca şi menţinerea ritmului actual al dezvoltării acestei industrii şi exigenţelor mereu crescute ale celor cărora se adresează aceste servicii. În noiembrie 2004 am fost ales preşedinte al Asociaţiei Gastronomice din Transilvania, 2 ani de zile fiind în această funcţie. În urma unui nefericit accident de circulaţie, am renunţat la titulatură, sănătatea nepermiţândumi să-mi desfăşor activitatea aşa cum as fi vrut, în prezent fiind vicepreşedinte al acestei societăţi, funcţie pe care o combin într-un mod fericit cu cea de preşedinte al Asociaţiei Industriei Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe. Toate aceste calificări şi recunoaşteri oficiale ale înclinaţiilor, pasiunii, cunoaşterii şi pregătirii pentru munca în această breaslă deloc uşoară, dar foarte solicitantă, au avut un efect benefic asupra Hotelului-restaurant Park.

- Care este încadrarea oficială a complexului?

- Încadrarea oficială a acestui complex este de 2 stele, dar am pregătit deja „terenul” pentru schimbarea acestei încadrări, şi acum tind direct spre 4 stele. Miam propus acest obiectiv încă de acum 2 ani, când am luat în primire acest hotel privatizat din anul 1996, prin metoda MEBO, actualmente aparţinând SC Favorit SA, hotel care are 31 de camere. Exteriorul la care se lucrează, cele 7 camere, renovate, modernizate şi aduse la standarde internaţionale sunt cel mai bun exemplu. Aspectul nou, curat, primitor şi cald al restaurantul proaspăt renovat şi modernizat, asigură deja confortul şi calitatea Sărbătorilor de iarnă care ne bat la uşă.

- Apropo de Sărbătorile de iarnă, ce ne pregătiţi pentru Revelionul 2009?

- Deja mi s-au pus întrebări referitoare la aceasta noapte - Revelion 2009, au început să se facă rezervări pe baza cererilor apărute de la clienţii fideli, care se grăbesc să revină la hotel-restaurant Park unde s-au simţit bineprimiţi din toate punctele de vedere. Vă promit un Revelion 2009 gândit în cele mai mici detalii, o noapte gândită pentru fiecare musafir în parte, pentru că fiecare persoană care trece pragul hotelului şi restaurantului este la fel de importantă şi specială pentru mine, motiv pentru care programul-spectacol din noaptea de Revelion va încerca sa cuprindă şi să satisfacă gusturile şi pretenţiile fiecărui musafir, prin prezenţa maistrului culinar Toth Endre, vicepreşedintele Asociaţiei Gastronomice din Ungaria, a cântăreţei Dancs Anamari, laureată la Cerbul de aur cu premiul de popularitate şi a formaţiei Back In Time. Sub toate aspectele organizării acestei nopţi care se vrea memorabilă pentru fiecare dintre noi, la hotelul-restaurant Park va exista o punte de legătură între vechi şi nou, de la mâncăruri tradiţionale la reţete actuale, de la muzică veche la hit-uri actuale, toate gândite şi pregătite pentru bucuria şi buna dispoziţie a musafirilor.

Teme articol: Complex Park
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.