ACTUALITATE 28 mai 2010

„Cu viaţa mea apăr viaţa“

de Covasna Media | 520 vizualizări

Astăzi are loc, începând cu ora 9, etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa“ la Palatul Copiilor din municipiul Sf. Gheorghe.

Fiecare echipă participantă la concurs, formată din patru elevi, va avea de parcurs o probă teoretică ce constă în rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebări şi două probe practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole).

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa“ se desfăşoară în scopul aprecierii de către elevi a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă, formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

La acest concurs s-au înscris 13 echipaje ale următoarelor unităţi de învăţământ: Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” (trei echipaje) – Sf. Gheorghe, Şcoala cu clasele I – VIII „Turoczi Mozes” – Tg. Secuiesc, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, Şcoala cu clasele I – VIII „Nicolae Russu”– Sita Buzăului, Şcoala cu clasele I – VIII „Comenius”– Breţcu, Şcoala cu clasele I – VIII „Mikes Kelemen” – Zagon, Şcoala cu clasele I – VIII „Mihail Sadoveanu” – Întorsura Buzăului, Şcoala normală „Bod Peter” – Tg. Secuiesc, Grupul Şcolar „Korosi Csoma Sandor” – Covasna şi Grupul Şcolar Economic Administrativ „Berde Aron” – Sf. Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.