ACTUALITATE 6 septembrie 2009

„Ciobănaşul“ de la Întorsura Buzăului, prilej de promovare a valorilor şi tradiţiilor

de Covasna Media | 306 vizualizări
[singlepic=270,400,200,,left]Câteva sute de oameni au luat parte, ieri, la cea de-a 37-a ediţie a Festivalului „Ciobănaşul” de la Întorsura Buzăului. În ciuda ploii şi a vremii destul de răcoroase, întorsurenii s-au strâns în Campingul de pe malul Buzăului pentru a lua parte la spectacolul folcloric oferit în cadrul ediţiei din acest an a tradiţionalului festival. Manifestarea a fost deschisă de către primarul Întorsurii Buzăului, Leca Băncilă, care sa arătat impresionat de numărul ridicat al celor

Câteva sute de oameni au luat parte, ieri, la cea de-a 37-a ediţie a Festivalului „Ciobănaşul” de la Întorsura Buzăului. În ciuda ploii şi a vremii destul de răcoroase, întorsurenii s-au strâns în Campingul de pe malul Buzăului pentru a lua parte la spectacolul folcloric oferit în cadrul ediţiei din acest an a tradiţionalului festival. Manifestarea a fost deschisă de către primarul Întorsurii Buzăului, Leca Băncilă, care sa arătat impresionat de numărul ridicat al celor prezenţi şi de faptul că oamenii înţeleg să se strângă laolaltă atunci când vine vorba de păstrarea tradiţiilor şi culturii româneşti.

„Faptul că, în ciuda vremii nu tocmai favorabile, aţi venit, astăzi, atât de mulţi aici, îmi demonstrează că „Ciobănaşul”, acest prilej de a ne promova tradiţiile şi mândria de a fi ceea ce suntem - români, aici, în judeţul Covasna, este un eveniment îndreptăţit (...). Avem nevoie de tradiţie mai mult decât îşi închipuie lumea, vremurile sunt schimbătoare, sunt adevărate provocări pentru naţiunile integrate în acest spaţiu european şi nu o să putem rezista acestor provocări decât în măsura în care ne promovăm tradiţiile şi specificul naţional. De aceea, aş dori să se vadă în „Ciobănaşul” un prilej de a ne promova valorile, ceea ce suntem, pentru că chiar avem multe lucruri de arătat lumii”, a declarat Leca Băncilă în deschiderea Festivalului.

În acest an, „Ciobănaşul” a fost integrat în Zilele oraşului Întorsura Buzăului, care au început de vineri şi sau axat pe promovarea tinerilor întorsureni şi identificarea nevoilor acestora, iar sâmbătă a fost Ziua Tineretului, care a culminat cu un concert Andreea Bănică. Leca Băncilă a precizat că acest format, care implică diverse manifestări în primele două zile şi finalizarea cu Festivalul „Ciobănaşul”, se doreşte a deveni o tradiţie, singura modificare care ar putea fi adusă fiind cea de decalare a evenimentului în luna august, pentru a evita eventualele neplăceri pricinuite de vremea capricioasă din luna septembrie.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.